Chestia cu Stela Furcovici e realä, mi-o amintesc, desi detaliile nu le stiu, se întâmplase cu câtiva ani înainte de studentia mea, dar scoala încä mai vuia. Bibu o sedusese, asa cum fäcea adesea cu candidatele sau studentele (el si Cojar erau printre campionii admiterilor luate la pat), dupä care a päräsit-o pentru Adriana Schiopu (cu care avea sä se si însoare, ulterior).
Din päcate, asa e: în U.N.A.T.C. se dau în prostie note de 10... De obicei, în anul IV, când examenele nu mai sunt decât niste formalitäti festiviste. Zecele pe care l-am luat pe filmul de diplomä mi-a läsat un gust amar - stiam cä era dat la plesnealä. Obiectiv vorbind, filmul era cam al doilea din clasä: lui Nae i-as fi dat 9, iar mie si lui Radu, 8... Da' nu, hai toatä clasa cu 10, cä sunteti buni, iepurasilor! (In schimb, filmul n-a primit copie standard, sub pretextul cä Dinu Ianculescu, care se pensionase, depusese cerere de emigrare legalä în Franta, la fiica lui... ASTA a contat, nu zecele äla de carton.)
Inceputurile Cätälinei ca actritä ratatä sunt reale - dar trebuie sä recunosc cä o admir ca regisoare de teatru. Lacune de caracter nu i-am descoperit.
Ricutza, îti admir (ca întotdeauna) generozitatea, bunul-simt si sentimentele pozitive fatä de oameni, dar prietenia noasträ mä obligä sä-ti atrag atentia cä, în cazuri ca acesta, fac mai mult räu decât bine, creditând un asemenea concentrat de imposturä si lichelism. Fii mai intransigentä cu canaliile din U.N.A.T.C., stabilind astfel un echilibru cu respectul pentru profesorii admirabili care au fost si încä mai sunt acolo. Astfel, vei ajuta mult mai mult - si mai just.
|