Thread: Pierrot le Fou
View Single Post
Old 01 Sep 2008, 13:20   #11
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Revazut Pierrot le Fou. Cei de la TVR Cultural sunt o comoara!

Ce final rascolitor de pervers are! Pierrot decide sa se arunce in aer, din vinovatie sau pt ca nu mai avea sens pt el sa traiasca fara frumoasa Marianne. Sfasietor de firesc, te gandesti "Da, domnule, cred si eu, la cat de tare o iubeste, sa nu mai poata trai fara ea si sa-si puna capat zilelor". Doar ca in ultima secunda omu' se razgandeste si zice: "E o prostie, nu se merita"....doar ca e prea tarziu....

Problema e ca in acest context, faptul ca totusi a murit nu mai are relevantza pe care ar fi avut-o daca Pierrot nu s-ar fi razgandit in ultima secunda.

A naibii sa fie ea de situatie....deci care va sa zica, nu a iubit-o chiar asa de tare pe Marianne...care va sa zica, ar fi putut trai totusi fara ea...care va sa zica razgandirea lui a pravalit toata povestea cu dragostea absoluta pe care i-o purta, chipurile, frumoasei....bine, ne sunt date semne inca dinainte de asta, cum ca iubirea asta nu e asa de totala...

"Imi tin mana pe genunchiul tau, Pierrot"
"Imi tin mana pe genunchiul tau, Marianne" (doar ca spre deosebire de Marianne, Pierrot nu face ce zice ca face).

Apoi: Pierrot o cam toarna pe Marianne atunci cand traficantii de arme fac presiune cu pistolul asupra lui. le spune unde o pot gasi pe aceasta.

Pierrot nu are moralitate. Pierrot nu iubeste sincer. Pierrot nu crede in nici o valoare. Pierrot e nebun.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif