Originally Posted by mafalda:
Pauline, imi pare rau ca te agaseaza faptul ca insist pe acest subiect. Sincer! Dar asta dovedeste ca nu ai facut scoala la UNATC si ca nu te-a afectat ce se intampla acolo. Pentru ca, de mizeriile unor impostori in goana dupa titluri universitare, cei care sufera sunt studentii! Au fost si sunt destui studenti la UNATC cere resimt dureros tratamentul diferentiat al unor cadavre didactice care fac pedagogie pe partipriuri, adica pentru unii studenti sunt muma si pentru altii ciuma. Pentru ca la UNATC mai exista metalitatea ca daca nu esti fiul, fiica, nepotul, nepoata lui X sau Y pentru ei esti nimeni, poti sa ai talent cu carul! Eu am dat admitere la IATC ( deci inainte de 1989) si am picat! A trebuit sa astept sa vina Revolutia ca sa intru in ATF. Si pentru ca intamplator am acelasi nume de familie cu o personalitate de marca a culturii romane (pura coincidenta! ) destule cadre didactice ma intrebau "esti fiica sau nepoata marelui...?" Iar eu le raspundeam: "pai daca eram fiica sau nepoata astuia mai avea cineva curaj sa ma respinga cand am dat admitere prima oara? De atunci comportamentul unor profesori fata de mine s-a schimbat radica! si crede-ma nu am fost eu singura studenta din UNATC care am patit asta. Alti studenti care nu erau nici fiul lui X nici fiica lui Y au suferit nedreptati si mai mari! De ce sa nu le spunem?
Nu ma victimizez, pentru ca nu am fost singura, dar a trebuit sa muncesc de zece ori mai mult decat altii cu pile si relatii ca sa realizez ceva in domeniul asta! Fapt pentru care chiar ma mandresc fiindca am reusit prin fortele mele. Si trebuie sa spun ca am avut si profesori de mare calitate umana pentru care conta doar valoare personala a studentilor nu relatiile care le are.
Nu te intereseaza pe tine, dar fii sigura ca pe multi care au fost studenti la UNATC ii intereseaza.
|
Ok,scuze ai mare dreptate.
Multumesc pt raspuns.
Si eu am trecut prin multe,intr-adevar ,n-am legatura directa cu teatrul sau filmul.
Dar sa stii ca ai mare dreptate: peste tot e la fel: in educatie(invatamant),la Uniunea Pictorilor Profesionisti,in toate domeniile,nepotismul si relatiile primeaza.
Despre relatii de colegialitate,exclus.
Toti sunt draguti in fata dar pe la spate se barfesc si se sapa,chiar si pe aceste forumuri

Peste tot fiecare il uraste pe celalat ,iar valorile reusesc greu,dupa ani de munca ,sa se afirme cumva,sau...deloc

Si se stinge lumina de tot..
E f greu si imi pare rau ca nu te-am inteles.Tot ce pot sa spun este ca trebuie sa fii puternica,si daca inca n-ai reusit sa-ti atingi Macar un vis,prin munca si incredere va veni si randul tau.Stiu ca nu te victimizezi,multe lacrimi am varsat si eu pt ca vedeam cum altii obtin prin mijloace neortotoxe lucruri pt care altii muncisera.Studentii care au noroc intalnesc macar un singur prof onest si daruit si tot e bine decat niciunul...
Talentul ,draga mea, e azi un moft.Asa-i?