View Single Post
Old 17 Aug 2008, 14:15   #48
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Pitbull:
Da, asta e o problemä... "Nu judeca, si nu vei fi judecat."
Eu, însä, îmi asum principiul: "Cu mäsura cu care judeci, vei fi si tu judecat."
Ca atare, stiu cä Dumnezeu o sä mä judece cu aceeasi mäsurä cu care am judecat eu la viata mea. Nici nu mi-as putea dori ceva mai bun.

Dincolo de asta, profesorii fac parte dintre acele persoane de o responsabilitate socialä aparte (aläturi de medici, preoti, juristi, legislatori, ministri), ale cäror izbânzi clädesc viitorul, si ale cäror esecuri îl pot distruge. In aceste categorii, societatea si individul investesc o încredere cu totul specialä. De aceea, se cuvine si se impune sä fie judecati sever si impartial, cu verdicte juste pe toatä gama - de la omagii nemuritoare pentru fäuritori, pânä la stâlpul infamiei pentru impostori.
Despre prima parte este o problema atat de personala incat nu vad cum s-ar produce feed-backul pozitiv intrand in amanunte din acestea.
Draga domnule Columbeanu,eu sunt aproape nimeni,nu trebuie sa imi exemplificati.Dar asa cum pe dvs,pe mine ne deranjeaza criticile personale nu vad cum pe oamenii acestia nu i-ar supara,intrista.Si din afara se vede urat,imi prae rau,nu e un lucru ce face cinste.
Marile valori,lucruri pozitive nu se construiesc pe barfe si pe disecarea defectelor altora.Noi nu ni le vedem pe ale noastre.
Despre cei cu responsabilitati si care gresesc.. intentionat sa se argumenteze mai mult,nu doar prt a atrage userii pe forum in discutie..Ci de dragul "dreptatii"(care?) Sistemul e oricum corupt.
Marx spunea ca Pintilie a mimat disidenta(se putea asta atunci?) Ca "Pisica rupta" a lui Daneliuc e graitoare,cartea.Nu o voi citi.
Cine stie care e adevarul? Doar ei.Si oricum lumea e satula de exemple negative.In fiecare din noi zace un demon.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif