View Single Post
Old 15 Aug 2008, 23:50   #403
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Originally Posted by Pauline Kael:
Originally Posted by M0n0:
Perfume: The Story of a Murderer - 10/10. Si inca ce poveste...cred ca cea mai buna poveste care am vazut de foarte mult timp intr-un film. Ajuta daca ecranul scotea si mirosul, fie el bun sau rau...dar sa stiti, in nici un alt film aspectul vizual si atentia pentru detaliu nu au fost mai puternice decat in acesta si chiar au inlocuit cu succes simtul olfactiv care era cat de cat necesar. Povestea este in mare parte formata din narare, ceea ce ajuta la atmosfera de poveste (filmul este inspirat din romanul "Das Parfum" scris de Patrick Süskind). Personajul principal este absolut genial atat prin faptul ca joaca excelent (Ben Whishaw) dar si prin faptul ca nu stii daca sa il iubesti datorita geniului sau sa-l urasti datorita celeilaltei parti ai lui, mai intunecata. Sunt o groaza de momente in care ai fi dorit sa mirosi ce parfum se amana in aer, dar si fara filmul mi-a cauzat "piele de gaina" de cateva ori. Un film excelent construit, excelent regizat, acompaniat de o muzica excelenta la randul ei. M-a uimit!
E prea mult 10.Think twice.N-are nici un cusur?Incepand cu cartea,cu scenariul,continuand cu regia si interpretarea actorilor.De ce monolog si nu dialog? Daca e monolog poti sa-ti faci un blog

10 e destul si inca merita mai mult. E o carte pe care Kubrick a numit-o de neecranizat. Tykwer a reusit sa-l contrazica prin faptul ca mirosul nu e neaparat necesar intr-un film, ci doar imaginatia (deci nu vad un motiv pentru care Kubrick ar fi numit cartea de neecranizat daca nu era legat de miros, nu vad. E tembel, stiu...). Prin imaginatie intri intr-o lume a mirosurilor diferite pentru fiecare, miros divin ce poate fi imaginat de fiecare diferit. Jocul e slabut la cativa, oricum mai bun decat la alte mii de filme, dar ma multumesc prin faptul ca e o poveste deci jocul poate sa fie atat de bun incat sa ma faca sa inteleg ideea ce vrea sa o spuna naratorul si personajul ce face actiunea, ma multumeste. Cartea nu am citit-o dar o citesc imediat ce o gasesc, dar am auzit ca e o ecranizare aproape perfecta. Regia e si ea perfecta, n-am vazut nimic in neregula cu ea. Muzica e sublima si ea...
Iar ideea cu titlul topicului nu imi apartine, dar are la baza faptul ca da, acest topic e ca un blog si vorbesc mai mult singur.

M0n0 a scris:
Quote:
El Laberinto del Fauno / Pan's Labyrinth - 9/10.
Filmul mi se pare o tampenie,si e original numai ca imagine.Daca a avut critici bune si toti zic ca e bun nu inseamna ca trebuie sa dam note mari.
Din partea mea un 5 pt imagini si decoruri.Si pt actori.Povestea,mesajul,scenariul suks.
Criticii au zis ca filmul e bun pentru ca o merita...e o poveste complexa, nu un basm simplu, e inradacinat in realitate si arata nevoie de fantezie in astfel de momente. Fantezie ce inrameaza si conflictul exterior prin personajele nu tocmai fericite. Cu toate ca nu e original prin personaje, acestea sunt folosite foarte bine si celalalt aspect astfel nu mai conteaza.
E un film puternic prin impactul ce o creeaza realitatea din el...si brutalitatea acesteia ce face sa intre pana si in fanteziile copiilor mici.

Draga M0n0.
Vazut si placut si "Stranger than fiction" si nu mi-a trebuit mult sa vad ca " Mirror Mask" e mai bun decat filmele fortate ale lui Gondry(ma refer la imagini,la forta si frumusetea unor decoruri..).

Gondry nu foloseste imagini ce nu exista in realitate cum se face in "Mirror Mask"...se foloseste de recuzite ieftine, de lucruri reale, palpabile, pentru a crea o lume ce o minte normala ar putea sa o faca...asa a facut in Eternal Sunshine, Science of Sleep iar in Be Kind Rewind a lasat la o parte partea psihologica de analiza a visurilor si a trecut in realitate folosindu-si imaginatia pentru a swediza unele filme.
Vezi si Waking Life daca iti place analiza viselor.

Mirror Mask mi s-a parut foarte slab din mai multe puncte de vedere, imaginatia lu aia mi s-a parut tare plictisitoare dar interesanta vizual...si chiar si aici seamana prea mult cu Immortel....si nu stiu, actiunea, subiectu, mi s-au parut per general slabe, deloc demne de efecte vizuale de genu asta.

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif