View Single Post
Old 13 Aug 2008, 14:32   #32
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Stefan se referea la conferinta de presä, unde Nichituta si-o adusese pe Bostanca-ca "backup".

* * *

Bostan e o MARE si CELEBRA profesoarä.

- Afinitäti psihologice de mare acuitate. E incapabilä sä pätrundä, sä înteleagä, sä cunoascä personalitatea studentului. Comunicä mecanic, stereotip, superficial.

- Obiectivitate blindatä. Se îndrägosteste (pedagogic!) de câte un student, si-l laudä desäntat, îl ajutä exagerat, pe fatä, în detrimentul celorlalti. Sau, dacä nu-i place o replicä scäpatä de un student (Octav Brânzei: "Doamnä, da' de ce-a rämas Tarkovski în sträinätate?"), îl dispretuieste public, îi sapä filmele de examen, îl picä în sesiune...

- Super-riguroasä. Nu are nici brumä de schitä de intentie de sistem pedagogic. Povesteste chestii d-a valma, dupä cum vine vorba, se foloseste de exemple concrete disparate cu nemiluita, iar metoda ei centralä e directiva: "Fä cum îti zic eu, cä altfel iese prost."

- Eruditä. Vorbeste cu greseli gramaticale si scrie cu greseli de ortografie.

- Intuitivä. Exaltatä când ar trebui sä fie analiticä, si cinicä unde ar trebui sä fie empaticä sau emotivä.

- O magistralä capacitate de analizä a filmlor. Ne punea "...Potemkin" în masa de montaj, si la fiecare cadru îl oprea si izbucnea: "Ei, da' de asta ce mai ziceti? :happy: DE UNDE LE SCOATE, DOMNULE??? :? :love: " Sau: "Ia hai sä-i numäräm fotogramele... 1, 2, 3, 4... Extraordinar! Cadrul ästa are doar NOUA FOTOGRAME!" :w00t: :love: La care eu: "Doamnä, sä nu uitäm cä asta e copie modernä, cu fotogramele dublate din douä-n douä - deci, ne rämân sase..." Ea: "Aää... da, da, sigur... :huh: trebuie sä tinem seama si de asta..."

- Un caracter - beton! Mincinoasä, ipocritä, slugarnicä-n sus, tiranicä-n jos. (In anul III, fäcusem un film plin de strâmbe la adresa lui Ceausescu - recunosc: transparente, simpliste, si nici filmul nu era mare brânzä, cä ne impusese ca scenarii niste piesulite insipide de Mazilu; era cam un film de nota 6-7. Ea, speriatä de bombe si revoltatä cä nu montasem cum îmi ordonase, a refuzat sä-mi aprobe copia standard, si a vrut sä mä pice. Comisia, în schimb, a spus cä filmul nu e în nici un caz de picat, se tine acceptabil, si dacä refac unele post-sincroane cam stridente, merge si la copie standard färä probleme. - Stiam asta fiindcä Nae Caranfil stätea cu cana lipitä de perete si-mi povestea ce discutau, iar unele fragmente le mai auzeam si eu, când se deschidea usa... - Dupä "dezbateri", Bostan a zis cä toatä comisia a insistat sä mä pice, dar pe ea, vezi-Doamne, n-o lasä inima, asa cä-mi dä totusi un cinci, de milä - si cä "de copie standard nici nu s-a adus vorba.")

- Un I.Q. astronomic: aproape 50.

- Comunistä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif