Originally Posted by transilvana:
Originally Posted by ricutza:
nu stiu de ce am senzatia ca faci confuzie intre producator/ coproducator si finantator. producatorul nu vine el personal cu banii, ci face rost de resursele finaciare.
tot asa si coproducatorul. se opteaza pentru "angajarea" in proiect a unui coproducator in momentul in care acesta fie vine cu niste relatii, fie cu propriul sau renume. Sunt absolut convinsa ca Martin Scorsese nu a facut absolut nimic concret pentru productia filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", insa faptul ca apare pe generic sunt convinsa ca a deschis multe usi.
|
ricutza, tu faci un pic de confuzie intre co-producator si executive producer (titlul in engleza inseamna cu totul altceva decit ce se intelege in terminologia romaneasca prin producator executiv). Martin Scorsese a fost executive producer la Mitulescu, credit care intr-adevar se atribuie chiar si numai pentru permisiunea de a-ti folosi numele.
|
da, am retinut gresit si nu am verificat inainte sa postez...mea cupla....
in rest stiu relativ bine si ce inseamna producator (si la noi si la americani), co-producator, exacutive producer si producator exacutiv (care sunt intr-adevar doua lucruri foarte diferite)....