Pai TOATA LUMEA STIE CA RADU MUNTEAN nu scrie scenarii!
Asta nu-i un defect atita timp cit nu doresti sa apari pe generic ca scenarist!Dar am rezolvat si cazul Radu Muntean. Este un neprihanit,
total strain de interesele firmelor (SAGA FILM SI MULTIMEDIA EST)
care l-au platit regeste pentru reclame el o sa lupte cu ceilalti 4 membri ai comisiei ca sa cistige scenariul cel mai bun.

Pai si LIBRA FILM a produs filme onorabile dar tot pute cind la ultima sesiune(ianuarie 2007) cistiga finantare pentru 9 proiecte.
Asta in conditiile in care membrii juriului din 2007 ii erau fie amici fie colaboratori.
Eu nu pun in discutie competenta celor ce cistiga finantari ci modul cum acestia cistiga. Si mai ales eu pun in discutie regulamentul idiot al acestor concursuri. Care sint doar concursuri de imprejurari si nu
de scenarii.
Nota la scenariu reprezinta de fapt o medie. Media aritmetica a 5 note.
Cei 5 din juriu sint chemati sa aprecieze ideea scenariului, dialogul,scriitura, posibilul impact in festivaluri si posibilul impact in festivaluri.
-ideea filmului(subiectul)
-dialogul
-constructia dramaturgica(scriitura)
-potenþialul de interes ºi impactul asupra publicului autohton;
-potenþialul de reprezentare artisticãºi de public pe plan internaþional.
Adica daca Maestrul RADU MUNTEAN vine doar cu subiectul(ideea)... sa zicem ca primeste nota 10 pt subiect. Daca restul provine de la ceilalti coscenaristi(dialogurile, scriitura) cam la cite puncte se ridica contributia
maestrului?

Ma plictisiti cind incercati sa va argumentati simpatiile. Iar celui ce se
grabea sa-i numere lung metrajele lui Radu Muntean am sa-i pun o singura
intrebare.
Ce-i lipseste unui regizor sa faca un lung metraj? Ideile sau banii?
BANII! Faptul ca unul face 3 filme pe banii altora si in principal
pe banii CNC este dovada competentei sale?

Pai asa de ce nu-l inscaunezi pe SERIU NICOLAESCU presedinte al juriului.
Dar pe viata. Este si cel mai prolific dar si cu cel mai mare succes la public!

Din regulamentul de concurs ... cum se noteaza scenariul:
ART. 29
(1) Comisia de selecþie pentru proiectele filmelor de ficþiune de lung ºi scurt metraj
analizeazãîntr-o primãetapãcalitatea scenariilor pentru fiecare proiect, care vor fi
lecturate ºi analizate sub formãsecurizatã, conform prevederilor prezentului regulament.
(2) Aprecierea valorii artistice a scenariilor pentru filmele de ficþiune se face prin
acordarea de note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de selecþie prevãzut în fiºa de notare a
scenariului, conform anexei nr. 9a) la prezentul regulament, astfel:
1. subiectul;
2. dialogul;
3. construcþia dramaturgicã;
4. potenþialul de interes ºi impactul asupra publicului autohton;
5. potenþialul de reprezentare artisticãºi de public pe plan internaþional.