View Single Post
Old 09 Aug 2008, 11:59   #10
rocky
Veteran

rocky

Nu pot sa nu confirm.
Daca a existat un motiv pentru care nu regret ca mi-am pierdut 4 ani din viata cu atf-ul, el se numeste George Littera. E greu de spus in doua cuvinte cum e sa intilnesti un om atit de cult, de modest, de inteligent, de caustic si totodata extrem de bun la suflet si de generos, un om care sa te stimuleze si sa te ajute sa fii mai bun decit inainte. Relatia studentilor cu el era una foarte dinamica, am vazut cum ii stimula chiar si pe cei care il cam urau pentru limba adesea ascutita si pentru ironia a carei tinta erau.
Cite festivaluri romanesti dau un premiu cu numele lui ?
A fost, din cite stiu, presedintele Fipresci, dar nu a profitat nici o secunda de asta. Era un om iesit din comun de corect, cred ca daca mai traia azi era socat de ce se petrece la cnc.
Pentru mine, el ramine Profesorul prin excelenta. De la un profesor trebuie sa inveti si cum sa te porti in lume si sa te raportezi la ea si la cunoastere, nu doar de unde sa copiezi.
Cred ca asta e lucrul cel mai dificil in viata, sa iti dai seama de la cine sa inveti. Mai ales azi, mi-e sincer mila de pustii care nu stiu incotro s-o apuce, fiindca sint bombardati de idiotenii, de neturi si de tot soiul de agresiuni. De asta, cei care reusesc sa nu se lase deturnati si sa isi faca intii o cultura si pe urma restul cred ca merita toata aprecierea mea.

M-a impresionat tare odata, la un examen, cind GL ne-a marturisit cit de socat a fost, tinar profesor fiind, sa asiste la un curs al Sandei Manu, dupa el, pedagogul desavirsit. Si cit de mult a contat pentru el modelul ei.

Simbolic vorbind, imi place ca ati inceput acest topic de ziua olimpiadei. El era adeptul suta la suta al ideii de fair-play. Asa ca mi se pare foarte potrivit. Hai Romania!
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif