nu cred ca o imagine face neaparat cat o mie de cuvinte. mie imi place sa ma bucur si de carti, si de filme si de tablouri si cred ca fiecare intr-o oarecare masura isi aduce contributia la "educarea" mea ca persoana.
intre carti si filme eu nu pot face diferente sau comparatii. poate doar cand e vorba de o ecranizare. in rest, incerc sa tratez fiecare manifestare artistica din punct de vedere al propriului potential.
normal ca un docmunetar de 2 ore nu o sa-ti aduca aceeasi cantitate de informatie ca o carte istorica de 600 de pagini. dar poate ca informatia care iti ramane dupa ce ai vazut documentarul este mult mai puternica si iti ramane mult mai bine in cap decat cea pe care ai citit-o. deci solutia nu e doar sa vezi documentare sau doar sa citesti carti istorice, ci evident sa le combini.
acelasi lucru se intampla si cu fictiunea. uneori avem nevoie sa ne punem imaginatia mai mult la lucru...si citim carti. alteori vrem sa avem trairi mai autentice, si ne uitam la un film. filmele nu sunt mai superficiale decat cartile tot asa cum fotografiile nu sunt mai superficiale decat tablourile (si ma refer strict la fotografii, nu la poze)...sunt pur si simplu alte forme de arta.
am o simpla curiozitate, cum ti s-ar fi parut citatul din Malraux daca era despre melodii si albume de muzica, si nu despre filme?