Thread: Solicitare
View Single Post
Old 06 Aug 2008, 12:53   #37
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

N-ai auzit de subconstientul colectiv al lui Jung?
Nu era vorba de categorii(de carti,filme,mai bune,mai proaste)ci de creme de le creme.E adevarat n-am vazut suficientefilme si n-am citit nici suficientecarti.Termenul asta de "Suficientza" e tare alunecos,lipicios..
Nu era vorba de o competitie cine citeste mai mult sau cine vizioneaza mai multe filme.A quoi bon?Pour epater les petits bourgeois?Era vorba despre perenitatea sentimentului,despre valoare si cauzalitate in sine.
Si ca sa cadem la un compromis: recitim cartile si revizionam filmele care ne-au placut si pe care le-am uitat un pic cu timpul.
Astept cu mare interes recomandarile tale,te rog si multumesc.
Esti pro americana? Ei folosesc cliseul asta chinez se pare"o imagine face cat o mie de cuvinte".
Nimeni nu neaga insemnatatea fiecarei arte in parte,arta scrisa,beletristica eseistica,dramaturgica,etc,adica " cetitul cartilor" si lumea captivanta dar mai superficiala a cinemaului.Oricat de plin de sensuri ar vrea sa fie un film,nu ma imbogateste intelectual mai mult...Poate doar la nivel sufletesc,spiritual,cognitiv.Pt intelect sunt recomandabile cartile...Sa zicem ca se completeaza cartea (care de fapt e si izvorul,scenariul in sine) cu filmul.
Dar cartile e.. mai grele.E mai facil sa privesti un film,e mai placut,e mai dificil sa citesti ,sa depui un efort de imaginatie ,de intelegere.Filmul iti cam ofera totul pe tava la nivel perceptiv.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif