Thread: Solicitare
View Single Post
Old 06 Aug 2008, 12:35   #36
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by Pauline Kael:
Ca sa revin,daca veti vedea un film semnat sa zicem,Malraux,nu veti ramane impresionat,dar daca veti citi "Conditia umana",sunt scene de razboi atroce,torturi prezentate in amanuntime,scene erotice,care transmit mai multe sentimente decat un film.Filmul are mijloace de prezentare limitate,devine monoton si obositor sa vezi film dupa film dupa film dupa film du...dar citind carte dupa carte...devenim sigur mai inteligenti.

chestia cu siguranta ta imi place foarte mult...in primul rand, cat de mult invata un om din absolut orice (carte, film, tablou, intamplare, situatie etc.) depinde numai si numai de el. poti face o lista cu cele mai interesante si utile carti si sa o dai la doi oameni diferiti si o sa constati ca ceea ce invata fiecare din ei, din aceleasi lecturi, este diferit. deci eu personal nu cred ca "sigur" devenim mai inteligenti citind carte dupa carte. sigur ca ceea ce spui tu e adevarat in majoritatea cazurilor. dar nu e o reteta...
nu prea as vrea sa pun la indoiala nici cultura nici pasiunile tale dar am senzatia ca nici nu ai citit suficiente carti si nici nu ai vazut suficiente filme. in primul rand ca sunt o gramada de filme unde vezi ca mijocele lor nu sunt deloc limitate (si nu me refer la cele pe car etrebuie sa le vezi de mai multe ori ca sa le intelegi). sunt o multime de filme care pun niste probleme extrem de serioase, care pot naste o multime de discutii dupa ce s-a incheiat vizionarea. imi pare rau daca pana acum nu ai resuit sa vezi un astfel de film care sa ramana cu tine mult dupa ce s-a oprit proiectorul. as vrea sa pot sa-ti fac recomandari, din pacate insa filmul lucreaza cu sensibilitatile fiecarui om in parte deci, din nou, nu exista retete.
in ceea ce priveste cartile, mi s-a intamplat de foarte multe ori ca dupa ce am terminat o carte, sa raman efectiv inca prinsa acolo, in atmosfera respectiva, aproape de personajele din carte. e foarte dificil sa gasesti o carte care sa fie atat de diferita incat sa nu o compari in nici un fel cu prima. uneori reuseam dar alteori aveam nevoie de timp fizic inainte de a ma apuca sa citesc altceva.
deci din pucntul meu de vedere, sa citesti carte dupa carte poate fi la fel de dificil ca vazutul unui film dupa altul. depinde evident de carte si depinde evident de film.
iar chestia cu recititul cartilor e pur subiectiva. pana acum eu am recitit doar 2 carti insa am revazut o multime de filme. poate ca filmele le revad mai usor pentru ca si dureaza mai putin. de cele mai multe ori insa simt nevoia sa revad un film care mi-a placut dar nu simt nevoia sa recitesc o carte care mi-a placut la fel de mult.