View Single Post
Old 05 Aug 2008, 21:27   #402
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by M0n0:
Crank - 8/10. Dap, film nebun...GTA pus pe pelicula...si s-a facut o chestie care trebuie vazuta...e probabil filmul care te tine cel mai mult pe scaun, dar numai daca esti baiat. E pentru noi, are arme, urmariri cu masina, sex, umor pe ici si colo, nuditate, Amy Smart, sex si nuditate...si alte arme. Ce l-ar fi facut complet ar fi fost bataile corp la corp...dar ce-i mult strica, in unele cazuri. Cat de mult seamana cu un joc pe calculator, cateva trasaturi: Harta L.A.-ului de pe Google Map...care arata fiecare "nivel" a personajului principal...genericul de inceput arata cu un joc arcade din anii '80 de la Atari...si Chev nu vrea decat sa ajunga la final sa se bata cu "boss"-ul. Apoi are cel mai necaracteristic final Hollywood...dar caracteristic GTA. De vazut pentru Jason si Amy Smart!!!
E si pentru fete,eu de cand l-am vazut sunt fana Jason Statham,cu toate ca am citit ca tipul e asa si in realitate,dur si nonsalant,a fost campion olimpic la scufundari,isi face singur toate cascadoriile,e expert in kick-boxing,a fost fotomodel si a ajuns din greseala actor,a facut afaceri pe piata neagra,dracu' gol.Si ii freamata si narile nu stiu cum si improvizeaza ceva super..
De ce numai 8? pt un film de actiune merita 9,50.Si abia astept Crank2,e si cu nebuna de Bai Ling sau cum o cheama.Unde mai erau sa puna si lupta corp la corp?Lasa ca au pus faza aia cu fuckingul in vazul lumii...Tare de tot.Ce naiba vor mai face Jason cu Amy in 2??
Originally Posted by M0n0:
Perfume: The Story of a Murderer - 10/10. Si inca ce poveste...cred ca cea mai buna poveste care am vazut de foarte mult timp intr-un film. Ajuta daca ecranul scotea si mirosul, fie el bun sau rau...dar sa stiti, in nici un alt film aspectul vizual si atentia pentru detaliu nu au fost mai puternice decat in acesta si chiar au inlocuit cu succes simtul olfactiv care era cat de cat necesar. Povestea este in mare parte formata din narare, ceea ce ajuta la atmosfera de poveste (filmul este inspirat din romanul "Das Parfum" scris de Patrick Süskind). Personajul principal este absolut genial atat prin faptul ca joaca excelent (Ben Whishaw) dar si prin faptul ca nu stii daca sa il iubesti datorita geniului sau sa-l urasti datorita celeilaltei parti ai lui, mai intunecata. Sunt o groaza de momente in care ai fi dorit sa mirosi ce parfum se amana in aer, dar si fara filmul mi-a cauzat "piele de gaina" de cateva ori. Un film excelent construit, excelent regizat, acompaniat de o muzica excelenta la randul ei. M-a uimit!
E prea mult 10.Think twice.N-are nici un cusur?Incepand cu cartea,cu scenariul,continuand cu regia si interpretarea actorilor.De ce monolog si nu dialog? Daca e monolog poti sa-ti faci un blog

M0n0 a scris:
Quote:
Amadeus - 10/10. Greu de descris...decat in modul evident. Povestea vietii lui Wolfgang Amadeus Mozart - geniul muzical. Tagline-ul filmului spune tot..."The man. The music. The magic. The madness. The murder. The mystery. The motion picture." Omul, evident...muzica, sublima si perfecta in orice moment al filmului, punctul forte al filmului...magia, asigurata de regie si scenografie, ambele perfecte...nebunia, cu totii stim ca asa a fost Mozart spre sfarsitul vietii, nu e un secret...crima, daca asta nu e una perfecta, nu mai stiu care ar putea fi...misterul care il invaluie pe Mozart pana in ziua de azi. Filmul este incredibil de precis in descriile biografice iar actorii principali intaresc senzatia de personaje reale, timp si spatiu real...iar F. Murray Abraham (Salieri) a si primit un binemeritat Oscaras, primea si Tom Hulce (Mozart) dar ambii au fost nominalizati la aceeasi categorie (cel mai bun actor in rol principal) si sa fim seriosi Abraham a furat spectacolul, cu toate ca Mozart a fost un personaj incredibil de interesant. De la o prima vizionare e foarte greu sa gasesti ceva in neregula cu filmul, nici nu cred ca este...ramane deci, un film uimitor, un clasic.
10 si pentru dumneata.Cu toate ca n-am fost de acord cu parerile personale,dar sunt personale ...
M0n0 a scris:
Quote:
El Laberinto del Fauno / Pan's Labyrinth - 9/10. Unul din cele mai frumoase filme ale anului, din punct de vedere vizual. Oricat de frumoase ar fi decorurile si efectele speciale, ramane totusi o poveste pentru oameni mari ca sa isi aduca aminte de copilul din interior. De ce pentru oameni mari? Pentru ca e foarte violent vizual, dar numai atunci cand se prezinte evenimente care nu fac parte din visurile Ofeliei. Presupun ca toata lumea stie ca in vreme de razboi, copii afectati mai grav de acest eveniment aleg sa se refugieze intr-o lume care le provoaca fericirea de care au nevoie asa de mult, ei bine asa a patit si Ofelia. Filmul nu ne uimeste prin originalitate pentru ca multe din obiectele sau persoanele imaginare sau nu le-am mai vazut prin alte filme fanteziste sau nu: Faunul (Cronicile din Narnia, mult mai uman in Narnia, dar un personaj mult mai interesant in Labirintul Faunului), planta de matraguna (Harry Potter), Capitanul fascist (Lista lui Schindler, daca vreti)...dar ce conteaza?? Conteaza felul in care, aici, genialul Guillermo del Toro ne introduce intr-o lume extraordinara cu cateva elemente originale si inspaimantatoare si prin cinematografia sublima care o pune in practica. Si avand in vedere ca scenariul si toate elementele nu sunt inspirate dintr-o carte, ci poate doar din mitologie, Guillermo del Toro il face si mai interesant adaugand un personaj foarte interesant si anume Omul Palid, ciudat si atragator in acelasi timp. N-am putut insa sa nu vad si o usoare asemanare cu stilul lui Tim Burton...la felul cum arata decorurile. In final, un foarte bun si frumos.
Filmul mi se pare o tampenie,si e original numai ca imagine.Daca a avut critici bune si toti zic ca e bun nu inseamna ca trebuie sa dam note mari.
Din partea mea un 5 pt imagini si decoruri.Si pt actori.Povestea,mesajul,scenariul suks.
Draga M0n0.
Vazut si placut si "Stranger than fiction" si nu mi-a trebuit mult sa vad ca " Mirror Mask" e mai bun decat filmele fortate ale lui Gondry(ma refer la imagini,la forta si frumusetea unor decoruri..).
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif