"Wall-E"
L-am väzut asearä.
Delicios! Inteligent, ingenios, plin de haz si de gust, cu un scenariu articulat precis si complex. M-a bine dispus pe toatä seara - ceea ce era si cazu', cä desi era Ziua Nationalä a Elvetiei, au decis ei s-o särbätoreascä prin ploaie, asa cä ciuciu artificii pe lac.
Revenind:
- ce mi-a pläcut în primul rând: capacitatea de a construi si însufleti expresii si personalitäti doar din câteva linii aparent rigide, si o gamä redusä de sunete nearticulate; duce cu gândul la Gopo (mai ales prin rolul plantei!).
- ce mi-a displäcut cel mai räu: banalitatea societätii sedentarizate si sterile de pe nava spatialä, atât ca sens, cât si ca imagine, hiper-räsuflatä; în plus, complet insipidä (ca un tort cu esente si coloranti chimici); ce-i drept, asta se si urmärea, dar... e inadmisibil sä descrii insipiditatea cu mijloace insipide (cum stim apropo de plicticos, pervers, vulgar, scabros, si alte categorii negative.)
Oricum, meritä sä fie väzut. Va urma si cronica, da' mai întâi în revistä, deci forumul mai asteaptä nitel...
|