Originally Posted by Picasa2:
ori Lecart spune ca nu exista niciun mesaj, ca filmul este despe valorile estetice. acum imi cer scuze ca nu-mi mai amintesc daca lenjeria lui Juno se potrivea cu fotoliul ala, sau daca lumina cadea dispre nord, sau dinspre sud pe fetele distret machiate ale unor actrite cu peste 8 ore de somn! mea cupla!
|
N-am spus ca filmul NU are mesaj, am spus ca nu are un mesaj exlclusiv didactic sau strict moralizator, adica nu te duci la film sa-nveti codul bunelor maniere.
N-am zis nimic de meditatie, am zis de cacarcterul meditativ al artei; sa-ti explic: tu ai zis ca arta te pune pe ganduri, in sens punitiv, ca-ti vorbeste de morala, ca-ti educa bunul simt la fel ca o dadaca sexagenara din Nemtia; am zis de valori estetice, tu ai zis de film mut ?

arta tre' sa te faca sa apreciezi, sa
enjoy, sa contemplezi si multe altele; daca tu iei filmul ca pe un model in viata, e trist. Se numeste entertainment.
Usor cam antedecembrista abordarea ta.

Mie mi-a placut Juno, i would tap that ass.
PS: Nu stiu daca ai vazut Wristcutters: A Love Story, un film simpatic, insa nu ti-l recomand, probabil ai sa intelegi ca filmul trimite la sinucidere.. sau alte aberatii emo.