Originally Posted by Picasa2:
Originally Posted by Lecart:
Dar de ce trebuie desprins neaparat un mesaj moralizator ? Nu-l putem lua drept film si-atat ?
|
pai si atunci de ce se mai investesc sute de milioane de dolari in toata industria asta?! de ce sa faci ceva fara mesaj, fara logica si fara un scop bine definit? doar ca sa te afli in treaba, sau ce?! de ce i se mai spune atunci filmului arta? nu e arta menita sa ne puna pe ganduri, sa ne imbogateasca si spiritual?
|
Cred ca m-ai inteles gresit, filmul (in general) are intr-adevar mesajul lui, insa nu in sens strict moralizator. Ar fi destul de anost sa reducem mesajul la un nivel exclusiv didactic. Si, tocmai pentru ca filmul este arta si nu curs de civica, se explica orice divagatie, e vorba de valori estetice, nu de reguli de conduita.
Corect, arta te pune pe ganduri, dar cu un caracter meditativ; refuz, personal, sa permit unei opere sa-mi sugereze ce-i corect, ce nu-i, s.a.m.d.
In fond totul pleaca de la niste scenaristi, nuvele, etc.
Inteleg unde bati si sunt de acord cu tine, insa tind sa cred c-ai mers cam departe, judecand doar fapta lui Juno, si nu contextul filmului. Practic e un film care trateaza caracterul ei, nu-i un documentar despre adoptii.
PS. Referitor la illotempore, am strecurat o mica aluzie fata de ce sustinea ea cu entuziasm pe un alt topic, "diferit e extraordinar, incearca ceva nou, etc"