View Single Post
Old 29 Jul 2008, 13:49   #225
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Spuneti ca solutiile nu depind de regizori sau de dvs(sunteti scenarist?Complimente).
Sa inteleg ca nu sunt bani,nu exista respect etc.
Dar,de la un scenariu bun,inedit pleaca totul.Sunt oameni talentati,inteligenti in tara asta,care ar putea scrie...scriitori,nu se fac concursuri?
Regizorii,ce ar putea face? Se merge pe acelasi stil,realismul romanesc,nimic inedit..
Actorii...cei care mai sunt buni sunt scarbiti de felul in care sunt tratati,au salarii f mici,trebuie sa faca si teatru,si de altfel nu s-a gasit nici un regizor mare sa-i distribuie.Presupun ca sunt si actori tineri talentati,dar zac aruncati ca ..margaritarele la porci.Acum vreo luna citeam in presa despre o fetita din Romania aleasa din mii si mii de copii sa joace intr-un film la Hollywood.
Problema pleaca de la scenaristi,regizori,fonduri..
Saracia ,dezamagirea,lehamitea,critica neconstructiva ,asta ingroapa totul.
Dar sa stiti,ca oamenii(noi,cei din linia intai,cei de rand) au fost fericiti,s-au mai luminat putin cand tanarul regizor ,dl.Mungiu a luat acel premiu.Nu trebuie sa regretam lucrurile bune.E pacat de Dumnezeu..
Imi pare foarte rau de Cristian Nemescu.Ati putea scrie un scenariu despre
Da,intr-adevar e o mare problema curajul de a face inovatii,de a experimenta in Romania..Iti trebuie prea multa cultura,imaginatie,nebunie,eforturi sustinute,munca,putere de convingere,versatilitate...
Eu cred ca exista studenti la regie sau actorie f buni,dar nu-i cauta nimeni.
Iar un film bun,pleaca de la scenariu,nimeni n-a incercat in Romania,ceva subtil,metaforic,spre fantastic,nimeni n-a incercat sa se joace cu ideile..
Pana si "Tinerete fara tinerete"dupa Eliade,a fost facut de Coppola si a fost un insucces.
Poate conteaza relatiile,pilele si aici,nu chemarea,harul,daruirea
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif