Originally Posted by Pitbull:
Mai vezi-l o datä.
Si încä...
Eu si acum, la peste a 10-a oara, ma crucesc.
|
Nouvelle blague
Nouvel mer :shock: ...de
Nu mai vreau sa ma uit.Nu sufar de incapatanare,dar poate il voi privi cand voi fi pregatita ,peste un timp,ani,niciodata...
Inteleg ca a reprezentat un fel de pionierat in cinema,ca a...deschis drumuri(n-am gasit alta rima),ca la vremea lui soca,desi,si el si Godard,au debutat spectaculos dupa ce s-au inspirat din"Touch of Evil"al lui Orson Welles.Mi-a placut cum a fost realizat,filmat...Nu mi-a placut raceala din scenariu si relatia dintre personaje...la vremea lui o fi socat,o fi impresionat,dar acum nu vad,ce si cum,ce va impresioneaza,toti spuneti ca ati plans,ca v-a impresionat(acum niste ani probabil,cu respect o spun),dar de fapt filmul acesta a capatat valoare dupa ce Truffaut nu s-a oprit aici si a facut si alte filme.Faptul ca a fost interzis(desi filmul chiar si pentru vremea aia intr-o Franta consevatorista cum o stim,formalista..) i-a adus beneficii.Filmul e unul personal,inspirat din biografia lui Truffaut,poate avea oarece valoare documentara,si eu am avut o perioada tulbure in adolescenta si multi dintre dumneavoastra,dar filmul acesta mi s-a parut ...fad, ca si mesaj.Cred ca "Poile de carotte "("Morcoveata" ,Jules Renard) era mult mai original,vrand sa ilustreze respingerea si torturarea de catre parinti(in speta relatia oribila cu mama) a unui copil.
In schimb abia astept sa vad"Jules et Jim",marea capodopera...
Voila le tourbillon de la vie:
http://youtube.com/watch?v=dcVcwwo8QFE
http://youtube.com/watch?v=vDg4kW8HHoY&feature=related
Nouveau vague a incercat sa perfectioneze neorealismul italian(pe undeva il consider superior)..destul de scortos.
Pentru mine cinema inseamna(exemple la intamplare)sa zicem emotia baroca a lui Fellini amestecata cu geniul lui Vincente Minelli cu opulenta actoriceasca si materiala de la Hollywoodul de Aur...geniul european combinat cu libertatea si emotia pe care o oferea numai Hollywoodul...Hollywood caruia din pacate ii lipsea genialitatea regizorilor europeni.In Europa in schimb era si este greu,sa te lovesti de atatea prejudecati,de lipsa libertatii...
Nu exista un echilibru in cinema,iar astazi , cu atat mai putin.