Thread: Persepolis
View Single Post
Old 21 Jul 2008, 08:43   #71
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

E un filmulet frumos de care te saturi din prima.Vrea sa vomite tot si e prea mult.Nu e prima care abordeaza in acest fel subiecte(copilaria,tineretea,idealizarea bunicii,parca le-am mai vazut si in alte filme..)E fragmentar cum a spus Stefan si manipuleaza si minimalizeaza cum a zis Klein..Pt o artista si o tipa care a suferit, a facut prea putin...un filmult frivol si simpatic dar fara substanta..Asta va fi singura realizare a autoarei si aceea cu ajutorul altora.So...fata de productiile americane e ceva diferit dar nu atat de sublim si de pus la punct.Si pariez ca urmatorul tel e sa cucereasca Hollywoodul(nu asta isi doresc toti europenii-aia adevarati..?).I-am vazut poza Marjanei- o femeie comuna,supraponderala,cu guler de pene(cotcodacea mult si la Cannes,Deneuve nu prea o baga in seama),cu un zambet planturos pe fata ..caricaturizata cu nelipsita tigara,am gasit niste caricaturi si pareri despre ea de te eiei cu mana de cap...Iranienii sunt cel mai putin sensibilizati..Filmul are momentele lui,dar nu e o capodopera.Dar cu astfel de subiect si cu prezentarea haotica...E bun de impresionat firile impresionabile si insistente
Big deal.
"De ce sa repet aceeasi greseala?Sunt atatea noi greseli de facut." Nichita Stanescu
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif