Originally Posted by Sergiu Puiu:
Si MIRODONI ... chestia cu "da' vorbesti tu care ai facut un film slabut?"
|
Puiule, ai înþeles greºit. Pitbull a reuºit sã-þi abatã atenþia în altã direcþie. El are voie sã vorbeascã, dar sã fie obiectiv cu Mihnea Columbeanu, aºa cum zice cã a fost cu toþi ceilalþi.
Dar pentru cã este o problemã între mine ºi el, am sã încerc s-o lãmuresc, iar ceilalþi vor trage concluziile.
Originally Posted by Mirodoni:
Pitbull-ul de acum ar fi fãcut praf Neînvinsã-i dragostea, regizatã de un debutant, unul Mihnea Columbeanu?
|
Originally Posted by Pitbull:
L-as fi analizat obiectiv, criticându-i defectele si remarcându-i calitätile, ca în cazul oricärui film inegal, neîmplinit si de nivel mediu
|
Mã îndoiesc. Eºti prea blând cu Mihnea Columbeanu, dar nu e de mirare. Problema este cã atunci ai considerat filmul genial, sau aproape, nu "inegal, neîmplinit, ºi de nivel mediu", altfel ai fi acceptat scenariile altora, cred eu. E greu sã fii ºi regizor ºi critic. E o problemã de obiectivitate. Deºi cu abilitate, invoci lipsa de reacþie privind unele "pãcate" care se regãsesc ºi în filmele altora din acea vreme. Au fost trecute cu vederea pentru cã acele filme spuneau ceva, ca sã nu folosesc alt calificativ. Principiu pe care îl aplici ºi tu filmelor care meritã. De exemplu treci cu vederea cã Bebe rãcneºte în hotel. Când îþi place un film, îþi place tot, când nu-þi place, gãseºti numai noduri în papurã. De exemplu lui Zach Helm îi ceri explicaþii pentru localizarea bazarului în centrul New York-ului, iar lui Cristian Mungiu nu-i reproºezi cã face avortul la hotel. ªtiu cã vrei sã fii obiectiv, aºa cã nu are rost sã mai comentãm, problema pe care trebuie sã þi-o pui este cât reuºeºti. Mai ºtiu cã sunt probleme ... care pe mine, ca simplu spectator... mã depãºesc.
Eu chiar voiam sã mã abþin, dar ai pus pe tapet o problemã care zici cã numai noi amândoi ºtiam cã mã roade. Dacã e aºa, atunci trebuia sã rãmânã numai între noi doi. Dar nu este aºa. Iatã subiectivismul! Faptul cã ai avut altã pãrere despre un proiect pe care alþi 5 profesioniºti l-au promovat nu putea duce la "provocãri subiective", cum zici, pentru simplu motiv cã nu pãrerea ta a dus la blocarea, deocamdatã, a proiectului respectiv. Desigur, ar putea fi cei 5 profesioniºti ale cãror proiecte promovate le-ai fãcut praf dupã ce au ajuns filme proaste, sau ar putea fi vorba despre cei 5 care au fãcut praf Neînvinsã-i dragostea, sau despre cei 5 care au promovat ºi 432. Deci, totul este relativ.
Aºa cã nu din acest motiv m-am retras de pe forum ºi recurg la "provocãri subiective", ci pentru cã am fost umilit nu mumai sub ochii moderatorilor, dar chiar de unul dintre ei. Acele "similitudini de manifestare" au apãrut abia când am încercat sã demonstrez cu nu sunt nuºtiu-cine, cum Mistah J voia sã demonstreze cã nu e Alakazam, iar "asemänäri partiale', când am început sã spun lucruri care nu-þi conveneau.
Iatã mesajul pe care þi l-am trimis în particular:
<<Domnule Mihnea Columbeanu,
Îl cunoaºteþi personal pe acel Lucian Hodoc, alias Mistah J.? Chiar credeþi cã aº putea fi el ? Ce mãgãrii a fãcut de nu-l pot înghiþi bãieþii ãia simpatici de pe Forum?
Ce dovadã vã trebuie ca sã vã demonstrez cã nu-l cunosc? Eu am încercat sã vã ridic mingea la fileu, dar dacã sunt luat drept altul, nu-mi mai convine. Drumurile noastre s-au întâlnit cândva, undeva la mijloc, cum spuneam pe Forum, dar am fost pe linii paralele. Ca sã fim cât mai obiectivi, cred cã e bine sã nu avem relaþii extraForum, de aceea nu-mi dezvãlui identitatea deocamdatã, dar o pot face oricând.
Cu respect,
Mirodoni>>
Deci puteam sã o fac oricând, dar aºteptai ca "probele sä fie CONCLUDENTE, nu circumstantiale". Dacã nu apãrea... "Un concurs de împrejuräri", rãmânea cã-s Mistah J.
Este ultima oarã când mai abordez acest subiect, ºi am fãcut-o pentru a nu se mai repeta situaþia cu alte persoane.