O iubesc pe
Illotempore pentru ca a zis:
Quote:
personajele ti s-au parut schematice?
Oh, not again!
Cum sa fie schematice? In primul rand ele sunt redate la timpul trecut. Si tu daca iti aduci aminte de niste oameni din trecutul tau, iti vor poposi in minte trasaturile fundamentale ale acelor persoane, core-ul lor.
Imi aduc aminte de primul meu iubit - era melancolic. Imi aduc aminte de bunica-mea - gatea execrabil, doar gogosile ii ieseau bine, in rest era cam introverta. Imi aduc aminte de colega mea de banca din liceu - era mincinoasa si radea tot timpul. Marea si prima iubire - un preot nebun dependent de jocurile de noroc
Vezi ce schematici sunt oamenii din viata noastra?
|
:love:

Si asta:
Quote:
Toba de tinichea? Gunter Grass? Si ecranizarea lui Schlondorf?
Citit, vazut, uimit, inmarmurit cineva?
"da. citit, vazut, uimit, inmarmurit plus emotionat, innebunit, fermecat, sfaramat, amorezat, si apoi daruit.
stiai ca g.grass a fost , totusi, colaborator al ss? inmarmurit cumva? germanii au facut stop cardiac cand au aflat in urma cu cateva luni si au cerur chiar sa i se retraga premiul nobel pt literatura..."( userPantagruel)
Nu stiam ca a fost SS-ist. Zici ca au aflat nemtii abia acum cateva luni? Atat de tarziu? Bine ca a scapat de Nurenberg...ce sa zic...regimul nazist este serios abordat in Toba de tinichea, iar partidul luat in deradere....atunci cand sta sub tribuna de discurs la parada aceea, si cand cu toba lui magica reuseste sa deturneze intreaga festivitate. Din carte cel putin nu am simtit vreun moment ca ar favoriza cu regimul!
Oricum, mi se pare o prostie sa retragi un premiu acordat pentru un talent real si incontestabil! A fost Ss-ist, foarte trist, ne pare rau de toate ororile, dar asta e alt capitol! Acuma daca Grass s-a bagat in treaba asta cu regimul, se vede foarte bine ca nu i-a afectat nicicum geniul! Deci, un premiu bine meritat!
|
Sa-l ia dracu'! Pe Gunter Grass.Daca ii dadeau Nobelul pt pace...un ipocrit .