Sorry, dar "Revizorul" este efectiv una dintre acele capodopere neperisabile - îsi pästreazä actualitatea, prospetimea si hazul intacte. Cu Gogol nu te pui - omul a avut GENIU. Dacä pe tine spectacolul te-a plictisit, e posibil sä fi fost vina regiei, poate si a trupei. Montarea pe care am väzut-o la National, cu Dan Puric (în regia unui rus, i-am uitat numele), era excelentä - iar dacä iau textul si-l citesc, de la tata lui, mä tävälesc pe jos de râs si-mi tot vin idei, cum l-as pune (la fel si "Mantaua", dar acolo distanta e mai mare, fiind vorba de o nuvelä la origine, iar râsul ti se opreste în gât).
Personal, rämân la Cehov. Dar dupä ce acu' doi ani, la o ciorbä de burtä înainte de räsäritul soarelui, era sä mä iau la troznealä cu Tudor Chirilä (el coleric, eu cam beat; el cu Gogol, eu cu Cehov; el concert, eu incert; el formatie, eu menstruatie - avantaj el! ...C-asa-i în tenis!), am zis: "Ia stai, dom'le", si l-am luat iar pe Gogol la puricat, mai atent... Si i-am dat dreptate. O fo' mare, dom'le. MA-RE!!!
|