Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by klein:
"This is England"-mare mare deceptie. un film demonstrativ si moralizator despre niste skinhead ultra-nationalistii. pacat pentru potentialul actorilor si chiar a regizorului care face treaba bunicica.
|
Lol, foarte moralizator si educativ, mai ales cand se smotoceste ala micu' cu gagica care ii putea fi mama. Probabil ai vazut alt film, This is England care il stiu eu e un film care se bazeaza pe personaje, nu pe vreun mesaj moralizator. Sigur, sugereaza ca nationalismul duce la violenta, dar ai impresia ca asta e gresit?
|
e adevarat ca personajele si actorii sunt cheia filmului, ca ei sunt purtatorii povestii si chiar am apreciat asta, numai ca povestea pe care o sustin nu m-a convins. fazele cu pustiul si cu actelele lui de adolescent precoce mi s-au parut prea putin credibile. uneori si dialogurile pareau nefiresti (spre exemplu acolo unde se imprieteneste cu gasca sub pod. sau cand se alearga prin sala de cinema. isi faceau niste declaratii de dragoste la limita ridicolului, ce sa mai vorbim de credibilitate. chiar te-a convins felul in care seful grupului ii ia aparearea pustiului asa netam-nesam, mai ales ca aveau aerul de "mistocari", sau ce spui tu, "relatia" dintre ala micu si gagica, sau faptul ca mama pustiului e atat de putin influenta . daca ar fi fost drogata sau prostituata mai mai intelegeam comportarea antisociala a fiului).
si da, demonstratia, oricat ar fi de corecta si in asentimentul bunelor idei, e prea grosiera. chestia asta e foarte enervanta. am senzatia ca cel care a facut filmul te ia drept prost.