alte cateva filme azi:
"In Bruges": un film noir foarte neobisnuit.Actiunea se petrece evident in bruges, oras molcom, rece, cetos, luminos uneori, ceea ce nu inlatura atmosfera apasatoare. mai mult psihologic decat "de actiune", cel putin in primele trei sferturi. ultima parte se mai animeaza, dar mie tocmai acolo nu mi-a placut. surprinzator este tonul general al filmului: o combinatie deliranta de tragic comic si absurd cum n-am mai vazut demult la cinema si care functioneaza �* merveille. mare parte din efectul filmului se datoreaza lui Colin Farrell care e epatant. mi s-a parut extrem de antipatic si hidos in Alexandre si nu credeam ca o sa-mi treaca, dar dupa "Cassandra's Dream" am inceput sa il vad cu alti ochi. iar acum, in acest "Bruges" e o bomba. :love: daca nu ia Oscarul sper sa fie macar nominalizat. deci, alergati dragilor sa il vedeti.
in rest, doua filme mai vechi: "Sahara" si "In a Lonely Place" ambele cu Bogart. Al doilea mi-a placut mai mult, desi as fi in stare sa vad totul in roz cand apare pe ecran... :oops:
"This is England"-mare mare deceptie. un film demonstrativ si moralizator despre niste skinhead ultra-nationalistii. pacat pentru potentialul actorilor si chiar a regizorului care face treaba bunicica.
|