Mi se pare logic sa respectam oamenii care au facut ceva direct in domeniu sau pot face,au o scoala,o pregatire cinematografica.Tot respectul meu de simplu spectator pentru cei care sunt critici,regizori,actori pe acest forum.Daca parerile mele sunt gresite sau in mod cert nepricepute,n-as vrea sa enervez pe nimeni.
Despre cinematografia romaneasca ,m-a surprins raspunsul,nu ma asteptam la atentie si la un raspuns atat de elocvent,asta cere documentare din partea mea.
Nae Caranfil nu este tanarul regizor(Asfalt tango,E pericoloso sporgersi) ,fiul lui Tudor Caranfil?(ii urmaream cu placere emisiunile la tv,erau o incantare,si parca prezenta si cu Irina Margareta Nistor).S-a implicat mult in cinema? Cinste lui.
Mircea Daneliuc,ramane acelasi regizor prea curajos,insolent si neinteles(desi recent parca a primit premii,a scris o carte...).As vrea sa vad un film al sau cu fosta sotie,Tora Vasilescu,foarte dezinvolta actrita..Imi place si Rodica Tapalaga,pacat ca a imbatranit(e firesc,si Meryl Streep a imbatranit),sa vad teatru cu ele,macar la TV,joia,pe TVR Cultural

...
Lucian Pintile nu stiu ce a a mai scos,de la fabuloasa "Balanta" lui Baiesu...cu Maia si Razvan....
Mai stiam de Liviu Ciulei,stiu de pe la tv de succesul sau cu "Visul unei nopti de vara",teatru...
Recunosc ,sunt absolut pe dinafara,dar ca sa ma scuz,locuiesc la tara si cinematografia romaneasca are nevoie de multa reclama,de mult lobby,sincer,mai ales cei tineri ,sufocati cu productiile hollywoodiene...Filmul european(extraordinar) si romanesc are de suferit..
Sper sa va alaturati valului si sa faceti un film bun,incercati...
Nu cred ca e bine sa divulgati nimic...Presupun ca trebuie sa faceti si ce se cere...desi subiectele socante si hipersensibile vi se potrivesc cel mai bine...scuze daca gresesc..
Ca si la cinema autohton si la cel international trebuie sa ma documentez,imi place foarte mult Milos Forman,e pe sufletul meu,am sa deschid un topic despre arta in film,cu voia dvs...
Da,cred ca s-a comis o nedreptate si oricine in locul dvs ar simti o neimplinire si o tristete,poate veti avea ocazia,daca n-ati avut,sa-l intalniti pe Almodovar...ce ar putea spune?
Scuze pentru nestiinta,am vazut putine filme,stiu putine lucruri,dar am o mare pasiune si placere de a descoperi lucruri noi,sper sa nu deranjez..
Nu stiu cum erau chat-roomurile(nu erau forumuri?),dar la profil aveti si ceva cu messul,n-am inteles cine are acces...si de ce e numai in engleza,e pentru straini?