View Single Post
Old 08 Jul 2008, 14:48   #7
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by legardere:
Originally Posted by Pauline Kael:
…sunt persoane pe care le poti lua acum dintr-o banca ,de pe strada,de la cofetarie si fac un rol-live extraordinar: au har.Cati actori care trebuiau sa ajunga nu stiu ce amploaiat sau functionar obscur n-au devenit actori mari? cat fetite de bani gata se chinuie cu cei mai buni profi si scoli de mii de dolari sa "se faca" actrite si nu reusesc?

E atata relativitate in treaba asta incat e cam greu de dezbatut, dar totusi un exemplu legat de chemare, si de interpretare; ce te faci atunci cand un om salveaza un rol la prima interpretare, dar pe urmatorul nu nu mai ca nu reuseste sa il faca, dar ajunge pana in stadiul in care este nevoie sa fie el salvat de restul distributiei. Asta se intampla frecvent cu cei luati de pe strada si pusi in rouri. Ti-am spus chiar vorbesc in cunostinta de cauza pe marginea acestui domeniu.

Interpretari bune spre foarte bune"..Unde? In Star Wars? Ce era bun? Am vazut-o in roluri in care poate fi convingatoare,dar nu sensibilizeaza.E ca robotul japonez care interpreteaza Chopin perfect,ne place,ramanem impresionati..dar nu miscati.

Nu neaparat Star Wars-ul, desi nici acolo nu a jucat rau CEEA CE A AVUT DE JUCAT (e drept nu foarte mult), dar hai sa zic ca a interpretat bine partitura din “Leon”.

Am vazut-o in roluri in care poate fi convingatoare,dar nu sensibilizeaza.E ca robotul japonez care interpreteaza Chopin perfect,ne place,ramanem impresionati..dar nu miscati.

Aici e si mai si, nu prea am vazut asemenea cazuri (sper sa fiu eu ala mai prost dotat), pana la urma asta inseamna actoria, sa fii convingator, credibil, un om care este credibil transmite emotia, numai ca nu toti suntem capabili sa receptam emotia la aceeasi intensitate.

Si ma opresc aici ca daca intru si in partea cu actorii care trebuiau sa fie altceva, e posibil sa sperii multi oameni (cativa au fost deja uimiti).
Eu nu ma referam in general la cei luati de pe strada sa devina actori si buni pe deasupra,sunt cazuri rare de noroc chior.Talentul e ceva nativ,in orice domeniu.Se intampla ca eu sa fiu o impatimita a artelor plastice(tot arte vizuale dar..statice).Foarte multi muncesc,imita,au rezultate bune,dar nu sunt inovatori,n-au idei,n-au inteligenta creatiei..Asa se intampla si cu cei care trebuie salvati de restul distributiei: ar trebui sa fie inteligenti,sa improvizeze ceva,sa-si dramuiasca miscarile,clipirile,gesturile,sa se reinventeze ,nu sa repete la nesfarsit aceleasi clisee.Cred ca un joc perfect il da nu repetitia ci inspiratia,inteligenta,gradul de cultura.Sa inteleg ca sunteti regizor? Trebuie sa fiti atat de priceput si dur incat sa va permiteti sa schimbati actorii...cu altii daca nu sunt buni.
In Leon,da sunt de acord,a jucat bine dar avea doar 12 ani.Pe urma a corupt-o stilul hollywoodian.
(Acum stau si ma gandesc daca treaba cu robotul japonez n-am furat-o fara sa vreau dintr-o critica sau recenzie de-a lui ALSerban..)
"pana la urma asta inseamna actoria, sa fii convingator, credibil, un om care este credibil transmite emotia, numai ca nu toti suntem capabili sa receptam emotia la aceeasi intensitate"
Nici macar nu ma jigniti,sigur ca nu toti percem lucrurile,filmele ,jocul actoricesc la fel si ar fi groaznic sa nu existe nuante.
A fi convingator nu inseamna a emotiona pe cineva.
Ma emotioneaza cand uit ca persoana de pe ecran e o actrita buna.Si cred ce se intampla acolo.
In Mr Magorium era o scena stupida si chiar usoara,in care Natalie trebuia sa boceasca pentru ca Mr Magorium urma sa plece,adica sa moara.Si vreau sa spun ca ma simteam ca la filmari,nu urmarind un film.Era atat de vizibil ca Natalie joaca si nu simte nimic,ca e doar o actrita si una proasta chiar si pentru 10 minute,incat a fost jenant pentru ea si deazamagitor pentru mine,sa-i citesc pe fata dispretul pentru o meserie ..nobila ca sa zic asa.
Oare actorii astia se uita la filmele lor? Regizorii,se uita la ce au facut? Invata din greseli?
Alti actori care au luat-o in jos: Nicole Kidman(de cand se opereaza estetic,pare ridicola,nu poate vorbi bine,pentru ca buza operata estetic o incurca...Arata mai batrana decat e si nu mai e ce-a fost.
Nicolas Cage in "Ghost Rider",Tom Hanks in "Codul lui da Vinci",etcMajoritatea actorilor care la un moment dat au stralucit.E vina lor.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif