Am vazut cateva filme interesante in ultimul timp, dar imi e atat de lene sa scriu... :sleep: cred ca vara e de vina...
so, pe scurt:
"The Band's Visit", film israelian despre vizita unei fanfare egiptene in Israel: o comedie legera, un film tandru presarat cu situatii absurde (de unde si comicul); evita chestiunile dificile intre arabi si israelieni, dar un bun moment de cinema. de vazut neaparat.
"Waltz with Bashir" teribil, terbil film. subiectul, imaginile foarte greu de digerat. comparat cu Persepolis, dar mult mai sobru. cred ca practica forma perfecta pentru un asa subiect evitand ilustrativismul (documentar, fictiune, animatie, povestit la mai multe persoane I) Cateva momente stangace la inceput (dialoguri banale, putin credibile, desenele urate), pe care le-am dat uitarii pana la sfarsitul filmului. secventa finala, cu imagini reale m-a facut sa realizez ce importanta majora a avut-o alegerea animatiei: mult mai expresiva si permite evitarea cliseelor despre razboiul din LIban atat de cunoscute si de difuzate la tv.
"O' Horten" ultimul film al regizorului norvegian Bent Hamer, cel care a facut excelentul Kitchen Story. De altfel, asta a si fost motivul pentru care m-am dus sa-l vad. Mult mai lent decat KS, un road movie pe jos al unui proaspat pensionar, in cautarea unui nou sens al vietii, pe care nu cred ca il gaseste, in ciuda finalului optimist. de fapt e mai mult fals decat optimist, parca pus acolo sa nu pleci deprimat din sala. extrem de trist, in ciuda unor tuse de umor reusite, dar nesemnificative.
"The Happening"- o superporcarie despre revolta plantelor impotriva omului care polueaza. exploateaza preocuparile foarte la moda de azi, dar teribil de prost jucat, realizat, tot.
|