Date fiind problemele mele personale din ultimii ani (acum rezolvate) care mi-au cauzat o rupturä cu cinematografia la zi, pânä la sfârsitul lui 2006, n-am mai väzut nici un film de Shyamalan. Ca atare, am receptat "The Happening' pe teren gol: at face value.
E SLAB!
Totodatä, nu stiam absolut nimic nici despre acest film în sine, deci l-am väzut färä nici un fel de prejudecäti. Eram pregätit sä-l admir, sau sä-l critic.
E SLAB!
Sunt curios sä mä pun la curent cu filmografia lui Shyamalan, si o voi face curând. Atunci, voi putea analiza mai amplu, raportat la creatia lui de ordin general, calitatea slabä a "The Happening"-ului, inclusiv modul în care a ratat acum o formulä care, deduc, în filmele precedente îi reusise.
Pânä atunci, retineti douä reguli:
- reusitele anterioare (sau ulterioare) ale unui regisor nu pot converti un rateu într-un succes; ele pot doar sä ne ajute sä analizäm mai pertinent rateurile si/sau succesele acelui autor;
- nici criticile, oricât de majoritare sau chiar unanime, nu determinä reusita sau esecul unui film - ci numai criteriile artistice si profesionale de ordin general.
Raportat la aceste douä reguli de bazä de mai sus, "The Happening"...
...E SLAB!
Apropo. Mi-au pläcut, si continuä sä-mi placä, "Ultimul cartus", "Superman" (1978), «La Mariée était en noir», "Love in the Time of Cholera", "Fellini Satyricon", "The Day the Fish Came Out", "Goldeneye", si muuulte altele.
SUNT SLAAABE!
|