Thread: "The Happening"
View Single Post
Old 30 Jun 2008, 15:01   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Date fiind problemele mele personale din ultimii ani (acum rezolvate) care mi-au cauzat o rupturä cu cinematografia la zi, pânä la sfârsitul lui 2006, n-am mai väzut nici un film de Shyamalan. Ca atare, am receptat "The Happening' pe teren gol: at face value.
E SLAB!
Totodatä, nu stiam absolut nimic nici despre acest film în sine, deci l-am väzut färä nici un fel de prejudecäti. Eram pregätit sä-l admir, sau sä-l critic.
E SLAB!
Sunt curios sä mä pun la curent cu filmografia lui Shyamalan, si o voi face curând. Atunci, voi putea analiza mai amplu, raportat la creatia lui de ordin general, calitatea slabä a "The Happening"-ului, inclusiv modul în care a ratat acum o formulä care, deduc, în filmele precedente îi reusise.
Pânä atunci, retineti douä reguli:
- reusitele anterioare (sau ulterioare) ale unui regisor nu pot converti un rateu într-un succes; ele pot doar sä ne ajute sä analizäm mai pertinent rateurile si/sau succesele acelui autor;
- nici criticile, oricât de majoritare sau chiar unanime, nu determinä reusita sau esecul unui film - ci numai criteriile artistice si profesionale de ordin general.
Raportat la aceste douä reguli de bazä de mai sus, "The Happening"...
...E SLAB!

Apropo. Mi-au pläcut, si continuä sä-mi placä, "Ultimul cartus", "Superman" (1978), «La Mariée était en noir», "Love in the Time of Cholera", "Fellini Satyricon", "The Day the Fish Came Out", "Goldeneye", si muuulte altele.
SUNT SLAAABE!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif