Thread: EURO 2008
View Single Post
Old 25 Jun 2008, 23:34   #140
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Senzational, Turkey! Magnifique, Manshafftul! Ce meci! Un meci nebun! Un meci de neuitat! CE MECI! CE!!! MEEECI!!! S-a luat transmisia de la Ceausescu pe tribuna da' vina nu e de la tvr, cica furtuna, storm coming! Fotbalul e un sport in care...iar Germania ajunge tot timpul in finala iar atunci cand joaca bine, o mai si castiga!
- reactii de dupa meci.

E relevant ca un atuu (daca nu avantaj competitiv) al nemtzilor este inaltimea si...latimea dar si inaltimea, densitatea, greutatea, etc. calibrul la propriu..in meciul cu Portugal (al caror fan sunt, pt ca joaca, nu de alta...) sesizam diferenta asta de gabarit incat ma ducea gandul pe alocuri la box, cu categoriile.. ei, dar fotbalul e fotbal, un sport atat de frumos, indragit, tocmai datorita acestor "nedreptati" (mai poti si ucide pe teren si la banii pe care-i ai, esti scos pe notorietate ego-imagistica). Tocmai diferenta asta s-a intamplat pe teren, cred, cred, ca turcii au avut un handicap la schema asta a.i. au...cedat, dar viteaz, darz, stoic, curajos, onorabil, demn, memorabil si admirabil, admisibil...desi, la golul I al turcilor, poate pt prima data in viata imi era mila de Germania, extraordinar! cam de nivelu' empatiei atunci cand Ganea il trimitea pe Beckam acasa, putin a lipsit si aici, turcii, ziceam, la 1-2, nici vorba, ce minut e? 85??? ha ha ha ha, amuzant, f amuzant, numai ca Manshaftul o merita, pt prima data o merita (bai da' astia joaca futbol numai cand se trezesc din Iad???), golul de 3-2 al lui Hitzlsperger e genul de gol care place pana si unui pretentios ca mine hranit cu capodoperele din '94 si '98.
Si daca Turcia a plecat senina sa atace eclipsand o nationala a Romaniei ce o batea cu 5-1 prin '90, si daca Semih ÂȘenturk a marcat de o maniera magistrala, fundamentand pt eternitate puterea psihica a acestor muncitori condusi de un imparat vulcanic, mai lipsea ca Fatih Terim sa stea calare pe-un cal fluturand stindardul semilunii in bataia brizei Alpilor...

Finala e duminica pe stadionul Ernst Happel din Viena. STALINGRAAAAD! :lol:
Imi place Rusia (si cat i-am urat si inca!), imi place aceasta echipa ce aminteste de nationala Romaniei din 1994, cu Raducioiu (e singurul fotbalist ce mi-a marcat copilaria, si azi inca mai cred ca un atacant prin definitie inseamna Florin Radu Raducioiu), cele 4 goluri, 2 contra Columbiei, 2 contra Suediei, mai adaugam si pe cel din penalty...si vrem ca azi sa mergem mai departe cu 1 gol al lui Mutu...no comment! pasele acelea in viteza fara preluare, la forul ierbii spre linia de 16 metri si apoi mai adanc in careu, ne incanta, Rusia e revelatia acestui turneu, as vrea sa-i bata pe spanioli sa putem urmari o finala de o calitate reala, Spania are un joc plictisitor si bun, da' bun pt ei, nu pt privitor, un Villa instabil psihic si un Torres apropiinduse mai mult de playmatele senzuale decat de charisma unui atacant pur sange.

Fotbalul e... o basica dupa care alearga 12 prosti... ah! erau 22, dar ah-2! basica e un balon complex alcatuit din 14 elemente in care s-a investit...cat? si s-au facut teste...si...stai ca iau acu' programu' ca scrie pe el...

Bogdan Cosmescu (paradox: e singurul comentator ce-mi trezeste repulsie auditiva) spunea pe parcursul meciului Olanda - Rusia: "Van Persie: tatal lui este sculptor iar mama lui pictorita, in Olanda exista o mentalitate atat de civilizata incat nu inseamna ca daca provii dintr-o familie de intelectuali, nu ai voie sa ajungi fotbalist.", sau...ceva de genu', in fond asta...

Scor: 2-1 pt Rusia dupa 1-1 in 90 de minute, cred in Vrajitor, in forta mobilizatoare a lui Gus Hiding.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif