iti spun eu de ce Bogie: pentru ca niciuna dintre profesiile enumerate de dumneata nu se bucura de atata prestigiu, de atatea satisfactii materiale ( scoatem politicienii din ecuatie )de atata mediatizare internationala, in fond, de atata celebritate precum meseria de fotbalist...
cati dintre olandezi, francezi sau italieni crezi ca au auzit de Cartarescu sau de Caranfil? Te asigur insa ca de Mutu si Hagi stiu cam toti...( a nu se intelege ca fac apologia fotbalului in detrimentul culturii) dar asta e realitatea si cu ea operam...
...fotbalul nu mai e demult un simplu joc...e un fenomen fabulos (mediatic, economic, cultural chiar) care angreneaza forte colosale schimba destine si scrie istorie... e indecent cand vii dintr-o tara de rahat, unde se castiga de rahat, unde traiul e de rahat ( si unde tu, providential sau nu, ai avut sansa sa practici o meserie cosmopolita, neverosimil de plina platita ( fiecare jucator de la nationala a castigat 4000 de euro pe zi, plus motivatiile financiare - eminamente ametitoare - in caz de calificare, asta fara a mai aminti de salariile de la formatiile de club) sa reprezinti simbolic toate frustrarile natzionaliste, existentialiste, ale natziei (sa fi constient de asta) si tu...sa dormi pe teren, sa te misti abulic si lipsit de vointa...
lipsa de atitudine (nu infrangerea) e tot ce le reprosez, eu, ca suporter, tricolorilor...si nici logica asta fatalista nu mi-e pe plac: din moment ce toate (celelalte) meserii sunt mediocre, de ce as incerca sa excelez in cea pe care-o practic...
pai de-aia fotbalist imbuibat, pt. ca dumneata castigi cat 10 directori de banca si cat 1000 de salahori, reprezinti o natzie si ai o meserie de zeu ...alearga f. mortziimatii, joaca, fa-ma sa te iubesc si atunci cand pierzi :lol: