nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine exista o diferenta intre: "imi place" si "cred ca este bun" din urmatoarele motive:
- cred ca sunt o gramada de lucruri bune care mie nu-mi plac: pepenele galben, anansul din conserva, Salman Rushdie, Stendahl, echipa nationala de fotbal a Italiei, Meryl Streep, filmele lui Woody Allen, si in general majoritatea filmelor din anii '60-'70 care sunt astazi considerate capodopere
- cred ca sunt o gramda de lucruri "proaste" (sau de capul carora nu e prea mult) care-mi plac: Coca Cola, Agatha Christie, Independence Day, Coyote Ugly, cateva melodii de la Backstreet Boys, Celine Dion, Spice Girls, show-uri MTV si multe multe altele
lucrurile din a doua categorie nu le consdier proaste pentru ca nu e bine sa recunosti ca iti plac, ci pentru ca am vazut, citit, ascultat chestii cu adevarat valoroase (tot din punctul meu de vedere)...
de exemplu oricat de mult imi place sa citesc Agatha Christie, tot mai tare ma impresioneaza si ma emotioneaza o carte scrisa de Chuck Palahniuck sau Tracy Chevalier...
da Coyote Ugly e primul film pe care l-am vazut de doua ori la cinema, dar cand vad Arizona Dream mi se pune un nod in piept...nu le pot pune in aceeasi oala si tot asa nu o pot pune pe Norah Jones la acelasi nivel cu John Malcovich sau Jeremy Irons sau Nicole Kidman sau Johnny Deep etc.
cel putin nu deocamdata...
oricum ma surprinde ca insisti pe partea care mi se pare cea mai putin interesanta din primul meu mesaj (si de altfel probabil cea mai subiectiva)... cred ca erau alte lucruri care ar fi meritat sa fie dezbatute...