Originally Posted by Supastar:
s-o terminat si maimutareala cu romania, hai sa discutam serios:
cine castiga euro2008?
|
Fan Portugal dar Olanda este cu un cap peste toate (peste altele cu doua). Olanda poate pierde numai daca "prinde" un meci prost cum am prins noi cu ei...desi s-a vazut neputinta, tactica de conopida, mentalitate de un leu, consider si tind sa cred ca meciul a fost un accident, dar un accident fatal, la un turneu final nu prea iti poti permite sa ai accidente si mai ales in meciuri decisive. Ati vazut Italia?
"Cum??? Suntem condusi?!? Ce mama dracului, hai pe ei!" Pac! 1-1! Apoi, Franta, marea Franta (o Franta melancolica, molcolma si plictisita sa tot castige, ti se mai satura si de atatea cupe. Henry ar trebui sa primeasca titlul de cel mai prost jucator de la acest turneu.. sa se mai scuture de ghete de aur), Italia avea nevoie de victorie si isi castiga victoria:
"Norocul surade celor viteji" no?, simplu, direct, hotarat, fara tresariri, bazbaldacuri, ezitari si smiorcaieli (ma refer la cele de pe teren).
Oricum, ramanem cu golul lui Mutu, un gol pe care eu il consider de calibrul unui star international, gen England-Shearer, Owen sau Italy- Inzaghi. Interesant, de marca Mutu din penalty, ghiceam iar scoru', si frate cand am aflat a doua zi ca era minutul '82! Castigam, pupam sferturile acum. Am trait meciul cu Italia la cote infernale, nici nu stiu cand a trecut timpul dintre primele goluri si penalty. Cu Olanda aveam doua variante de scoruri, una optimista si alta pesimista, cea optimista era 2-0 pt Romania, cea pesimista, invers. Fireste, ca m-am dat optimist.. am fost si eu pt prima data in viata mea la o terasa, sa simt meciul alaturi de urangutanii meseriasi (aveam programat sfertul cu Spania la alta terasa, semifinala la un ecran in aer liber, etc., planuri marete)...dupa golul Olandei, mi-am platit berea si am plecat, convins in procent de 95% ca nu mai avem nicio sansa.
Originally Posted by Pashpix:
Subtirei, ii bateam si noi. De asta mi-e necaz, o victorie cu Olanda ne-ar fi propulsat in semifinala, acolo unde-am fi intalnit tot Olanda..poate ca e mai bine asa...imi amintesc de sfertul Olanda-Iugoslavia 6-1, din 2000 parca...si echipa aia era mai slaba ca cea de azi.
Olanda e...Olanda, cum se spune? Nu am avzut in viata mea Pasatori ca astia, pariez ca de mici, de la 5 ani sunt pusi sa paseze intr-una, si dai si paseaza, paseaza, paseaza, ani dupa ani, ei paseaza. La noi? Il vede profu' de sport pe unu' bunicel dintr-a saptea: "Ia vino ma-'ncoa. Bah! Tu stii fotbal, bah!" Sau pusti de microbisti care cu ceva tehnica la driblat (nimic in afara de asta, constitutie zero, abilitati fizice zero, altruism, joc aerian, inteligenta, mentalitate, nul pe linie) sunt
dati la fotbal, ca asa e moda, si asa se fac banii, asa vin si pitzipoancele, mertzanul, Salam de Bronz, futomodele remuite, etc.
Nu poti sa faci fata unui turneu de o asemenea anvergura cu aceleasi scheme mioritice...mentalitatea asta nu va disparea in urmatorii 10 ani. Antrenor strain la noi??? Niciodata! Psiholog la nationala??? CE E ALA? DA DE CE?
In 1994 rula o reclama la televizoarele alea in culori, nou aparute,
Megavision, era ceva de genu':
"Pana la CM din 2022". Eu nu cred ca vom face vreo isprava pana atunci. Si sunt optimist.