Banned
|
Portugalia - Cehia, un meci bun, un meci asa cum ma asteptam: alert, nedezamagitor, frumos iar in acelasi timp calculat dpdv al efortului fizic si mental - ambele echipe se afla abia la inceput, am sesizat singura nuanta de teama, teama de risipa. E normal. E etapa a doua a grupelor. Acum echipele se dezlantuie dar o fac cu o anumita amprenta a verificarii, un test premergator fazelor superioare ale turneului. De ma credeti sau nu, scorul meu era de 2-1 pt Portugal, mi-au lipsit 2-3 minute sa imi iese, iar acum, cat credeti ca am dat la meciul Elvetia - Turcia? Ezac, scorul din acest moment, 1 - 1. Si mai adaug: tot eu sunt ala care a spus ca Italia nu e bine, nu e bine deloc, stiu si eu de United States of America cand au inceput cu infrangere in fata Irlandei, daca nu ma insel, un 0-2...si tind s acred ca au mai inceput vreun turneu de atunci cu stangul, sau meciul al doilea din grupe, whatever, Italia e Italia, au o aparare beton, un contraatac brici, dar dragii mei, e oare Italia (cea de acum) echipa de altadata? Nu. Pe ce ma bazez cand afirm asta? Sunt campioni mondiali, atatea finale jucate, atatea meciuri duse pana prin faze superioare, exceptie episodul Coreea de Sud - 2002, cand si atunci, s-a intamplat in sferturi! Ce mai poate demonstra aceasta echipa? Ce vrea sa demonstreze la acest turneu? Ca ce? Ca sunt campionii? Europeni? Pai sunt, aia mondiali deja..chestia asta e un handicap la fel de insurmontabil ca ambitia Rusiei de a nu-l dezamagi pe Gus Hiding. + Cannavaro - chippendales-ul squadrei azzura, terminatorul mapamondului feminin si al atacantilor adversi, nu balivernez banal la modul ca E o piesa importanta a apararii care lipseste, e o piesa importanta a echipei! e mohicanul, e pilonul ultimului turneu, e dovada vie ca ei sunt acum unde sunt (pur si simplu ma exaspera in 2006, mi se pare ca a gafat o singura data (grav) tot turneul). Fara el sunt asemeni Romaniei fara Mutu (chiar si pe banca aia, am impresia ca sta acolo doar hedonic, pozand fotomodeliceste pt infocatele fane, altceva...). Plus ca Luca Toni e un fotbalist excelent, dar care fara sustinere e doar multumitor spre mediocru. Del Piero ma sperie atat de mult incat chiar mi-l doresc in echipa din primul minut, ceilalti? Ceilalti sunt campioni mondiali...sunt destul de ingamfati si astia, care spunea de fraceji, italienii sunt definitia arogantei...Bufon? e timpul ca la acest turneu sa fie un bufon, pana si cei mai celebri portari din istorie s-au facut de ras la unele turnee sub egida "accidentului".
Fratilor, or fi ei cine sunt, dar se afla intr-o pasa proasta si-i vom prinde pe picior gresit! In cel mai rau caz: 1-1 dar eu zic, repet, ii batem cu 2 - 1 si plecam dracului de la stadionul ala construit in 1925 si renovat anul trecut, care e cel mai prost stadion al turneului, Romania doua meciuri pe el, de asteptat.
Vad ca Elvetia cu Turcia continua sa mearga spre un 1-1...
|