Thread: TIFF 2008
View Single Post
Old 05 Jun 2008, 17:05   #107
tailgunner
Guru

tailgunner

Mie mi-a placut Tache. E o comedioara fara pretentii, a feel-good movie,cu un scenariu care merge, desi cauta prea mult gluma, si se intrevede de pe la jumatate unde se duce filmul. E filmat curat, cu momente reusite. Mircea Diaconu e OK, desi pe contre-emploi cumva. In partea a doua scenariul trage prea mult spre caricatura bufa, si sansa de a-l face intr-adevar "amarui" se pierde.
Intilnirile incrucisate au fost chiar OK. La structura, de acord cu gionloc, prima parte e buna (Mimi Branescu remarcabil), a doua e carpita rau si Oxana Moravec abia de reuseste s-o salveze pe ici colo, plus ca un plot-hole considerabil (cum de ajunge Ana in camera de hotel?). Fiindca segmentul doi se lungeste (burti a fost cuvintul care mi-a venit si mie in minte), al treilea e prea scurt si Andi Vasluianu (bun) abia daca are loc in film. Tot aici se simte cel mai bine si mina lui Razvan Radulescu, si imi pare rau ca n-au tratat partea III cu mai multa atentie.
Ce-am mai vazut?
In primele zile, alegeri nu foarte reusite din parte-mi: filme proaste: Macel in paradis, un zece negri mititei cu retarzi coreeni, Karoy, wtf is that movie?, incepe cu un Pacala kazah si se termina cu melodrama de iurta; altele mediocre: Balul de toamna, povesti de cartier estonian cu unele sclipiri, Istoria 52 (Grecia), a cross between Vanilla Sky (sau Abre los ojos, daca vreti) si Groundhog day (dar se ia in serios).
Lucrurile s-au indreptat pe parcurs, mai ales datorita excelentului Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo (de Yulene Olaizola, asa-mi place numele asta ca trebuie sa-l scriu), documentar dar cu feel de mockumentar, cu un dozaj admirabil, film simplu si captivant.
Plus Fantomele lui Goya si Funny Games US. Nu m-am dus la filmele despre muzica ca n-am avut chef. Pacat ca n-o sa ajung maine sa vad Oglinzi miscatoare de Ivan si Igor Buharov, mi s-a spus ca e bun. Voi l-ati vazut?