Originally Posted by Twinsen:
My Blueberry Nights e un wkw tipic, in masura in care se poate spune asta despre un artist care creaza in registre diverse. Cred ca multe dintre filmele sale anterioare erau de fapt mai superficiale, numai ca lipsa de cunostiinte despre cultura asiatica le dadea un aer de exotism si originalitate in ochii occidentalilor. Acum ca a facut greseala sa faca un film despre America, toate defectele sale au iesit in evidenta mai usor. Personal imi place My Blueberry Nights, e o viziune placuta a unei Americi care exista doar in capul lui wkw, cea reala fiind complet detestabila pentru mine. Singura pierdere reala e Christopher Doyle, Khondji face treaba buna, dar nu reuseste sa-l inlocuiasca.
|
MBN este un film tipic wkw numai in registrul tematicii abordate. Nu are nici o legatura cu America, filmul nu e neaparat imprimat cultural (putea sa se intample la fel si in Europa, aceeasi "actiune", big deal)....nu stiu cat de diverse sunt registrele pe care le sondeaza WKW, pt ca in principiu el se axeaza pe portretizarea diferitelor tipuri de relatii amoroase, cum evolueaza si cum se degradeaza acestea....nu vreau sa reduc fortat filmele lui la asta, there is much more....