Persona - 9/10. Acum, incep prin a spune ca eu nu ma cred in stare sa disec la cel mai subliminal strat acest film, de altfel, acel strat poate suna diferit in capul fiecaruia din cauza ca regizorul ii da voie privitorului sa faca asta din moment ce o concluzie nu este prezentata, de fapt si aceasta la randul ei poate fi interpretata in mai multe moduri, dar cu o idee principala. Spre umila mea parere mi s-a parut un film previzibil, din cauza numeroaselor indicii subtile (ce-i drept) dar care toate indica o singura poveste. Nu am putut sa nu vad asemanarea dintre acesta si Mullholand Dr., o asemanare un pic prea evidenta pentru cel care le vede pe amandoua. Dar, finalmente, e un film adevarat de arta, despre conflictul interior (deci foarte multe straturi psihologice), fragilitatea mintii si capacitatea acesteia de a modifica adevarul pana cand minciuna/falsul ii ia locul. Ca parere personala: cred ca "invierea" baiatului de pe masa din morga arata constientizarea Almei ca are de fapt un baiat, baiat pe care il credea mort. Fara dubiu, un film de vazut - eventual cu o traducere foarte buna.