Ceea ce nu inseamna ca nu m-a uimit si chiar revoltat nominalizarea filmului la zmeura francezilor. Chiar nu avea ce sa caute acolo.
E adevarat, am auzit destule pareri cum ca nu ar fi bine regizat, ca e din secvente-cadru, ca e noapte si neclar etc. Dar mie mi s-a parut ca e exact cum trebuie, ca reda mai bine ca orice alt film starea revolutiei.
De-aia m-am bucurat cind, intr-un final, vazindu-l, am constatat ca macar un om n-a dat subiectul de gard.
E o mare problema la noi, si nu stiu cum vom scapa de ea, faptul ca se rateaza marile subiecte ale istoriei nationale sau marile carti. Vine din superficialitate, dorinta de manipulare, interese de tot soiul, lipsa de stiinta, neatentie, nepricepere, nu stiu, cert e ca prin acest film subiectul Otopeni si prin extindere Revolutia a fost marcat adecvat. Chiar daca eu sau altii vom comenta diverse aspecte, inseamna ca avem o baza de discutie. La alte filme nici nu ma obosesc sa comentez, e prea derizoriu.
Mi-e teama de faptul ca si printre "tinerii" regizori, ca nu mai sint nici ei chiar asa de tineri, exista tentatia de a fuseri niste lucruri importante, pentru care nu sint pregatiti.
Mai bine nu le faceti deloc, decit sa le faceti prost. Iar aici CNC-ul trebuie sa aiba un cuvint greu de spus in selectia proiectelor.
In alta ordine de idei, sigur, sint curios sa vad Boogie.
|