View Single Post
Old 23 May 2008, 15:35   #33
rocky
Veteran

rocky

M-am tot gindit de ce a avut lumea reactia asta, practic de ignorare a acestui film, care este, dupa parerea mea, unul dintre cele maximum 3 foarte bune, profesionist vorbind, de dupa revolutie.

Cel mai tare m-a interesat reactia unui om implicat direct in evenimentul de la care pleaca filmul. Acelui om nu i-a placut, deloc.

Si am ajuns la concluzia ca: spectatorii nu s-au putut raporta afectiv la teza filmului, care este una doar partial adevarata, si anume: ca nu exista decit spirit gregar. Este o teza care alina constiinte mai putin decit imaculate, dar nu este in totalitate adevarata.
La revolutie, au existat realmente si oameni curajosi. Ei sint cei care si-au riscat viata cind nu se stia ce va fi. Dupa ei, atunci cind a fost limpede ca s-a schimbat calimera, au iesit si masele largi.

Eu personal cunosc vreo 4 asemenea persoane, datorita carora avem acum dreptul de a sanctiona la vot primarii care ne vind parcurile pe bani buni. Lor trebuie sa le multumim pentru ca putem spune tot ce dorim, inclusiv pe acest forum (chiar daca uneori ti se mai sterg unele mesaje).
Acesti oameni nu si-au luat certificate de revolutionar.

Teza acestui film este una inchisa si lipsita de generozitate. Cu totul altfel e situatia in California dreamin', care place tuturor, indiferent de starea constiintei lor, pentru ca e un film deschis, cu mesaj moral aspirational.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif