Nu are nici o importanta ca in top conduce un film vulgar, ca sa folosesc doar un eufemism.
Trebuie sa existe comedii de toate tipurile, pentru toti. Sa fim seriosi, film gen woody allen nu face decit woody allen. Si asta pentru ca a avut unde sa i se dezvolte talentul urias si i s-au dat bani pentru asta.
Eu nu cred ca gustul publicului, desi este clar pervertit, nu isi poate reveni usor-usor la normalitate. Daca atita timp i s-au dat numai porcarii si stupiditati, ca sa fie mai usor de condus ca masa in transa, nu il poti blama.
Da-i mai mult timp lucruri destepte, si pe urma vezi ce si cum. Crede-ma, asta e doar o scuza pe care o folosesc producatorii, ca asa le convine. Ca sa nu investeasca in dezvoltarea unor proiecte ca lumea, cu profesionisti. Fiindca aia costa si, uneori, cer, auzi tu, respect!
Sa luam cazul lui California dreamin. A fost un caz unic, straniu, cred de la inceput predestinat sa fie un proiect aparte. S-au intimplat niste intilniri intre oameni care comunicau, s-a dezvoltat proiectul, s-a facut cu mare seriozitate si talent si iata ce a iesit.
De ce sa nu se intimple asta si pentru o comedie? Eu cred ca se poate.
Toti oamenii cu care vorbesc eu doresc sa vada comedii lipsite de vulgaritate.
De fapt, cred ca daca filmul romanesc s-ar reprofila pe comedii, asa cum si italienii au facut-o dupa neorealism, lumea ar reveni in sali.
|