Thread: Persepolis
View Single Post
Old 21 May 2008, 10:25   #27
klein
Guru

klein

Originally Posted by illotempore2002:
1. am dat ceva tlefoane pe la ambasada Iranului sa-mi dea o bursa la Theran....mi-au zis ca nu dau burse decat studentilor la limbi straina-persana, asadar nu-mi ramane decat varianta turismului acolo

tu esti exceptia. poporul occidental are aprioriuri foarte bine inradacinate in cap. Nu-l urneste Persepolis
Originally Posted by illotempore2002:
2. de ce spui ca e schematic prezentat tot ce se intampla pe strada, in societate ca mie mi se pare ca detaliaza si exemplifica foarte bine aspectele astea? daca cineva care nu a auzit in viata lui de Iran se uita la filmul asta, va intelege despre ce e vorba foarte repede: ca regimul e unul dictatorial, ca religia conduce statul, ca exista niste legi aspre care reglementeaza dressing-code-ul, ca nu exista libertate de exprimare, ca la scoala se toarna indoctrinare cu palnia, dar ca dincolo de astea, populatia reuseste sa intre in contact cu produsele occidentale etc. Rezulta deci o imagine destul de complexa despre Iran, nicidecum simplista.
3. nu trebuie sa uitam ca lumea este vazuta prin ochii unei copile si apoi ai unei adolescente - copiii vad lucrurile in alb si negru, bun si rau, nu?

Exact. asta este si punctul unde reprosurile mele au alibi. atunci cand actiunea se petrece prin ochii copilului e normal sa fie asa. nu am ce comenta. in plus, fiind desen animat, cum am mai spus, are inca un motiv de a prezenta realitatea in alb-negru. doar autoare are pretentia de "realism" si aici intervine posibilitatea de a-l interpreta in doua feluri.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif