Originally Posted by illotempore2002:
pai nu dorm ca citesc Celine, 100 pagini pe zi, mai am 30
cum nu dezvolta soro, ca ma omori?
nu arata clar cat de diferiti sunt oamenii in Iran si ca unii sunt foarte destupati si ca oamenii sunt mult mai solidari? nu ai vazut ce se mai ajtau intre ei la d toate?
in vreme ce in viena ajunge pe strazi?
esti capoasa.....
|
hai sa o lamuresc si p-asta o data si buna.
Inteleg ce vrei sa zici, te asigur ca nu din incapatanare sau din orgoliu insist pe filmul asta. Nu tin sa am ultimul cuvant. O sa iti explic in ce fel l-am vazut eu.
1 cineva care si-a facut o imagine despre Iran uitandu-se la tv, poate fi intra-adevar surprins de unele scene ale filmului (familia foarte moderna, preocuparile tinerilor, etc).
2 imaginea asta nu ramane foarte mult pe retina si in nici un caz la iesire din sala de cinema pentru ca revolutia islamica a castigat batalia cu modernitatea, iar personajul se refugiaza in europa deinitiv. Nu cred ca ii vine cuiva sa faca vreo vizita turistica in Iran
3 eu m-am referit la unele scene si moment ale filmului pe care le consider simpliste, (discursurile de genul “porti basketi, simbol al decadentei capitaliste ยป, sau scena in care un politist sau ce era ii zice sa nu mai alerge ca e indecent. Ete na !)
Ideea e clara : societatea este sub supraveghere, nu exista libertate de expreimare, se traieste sub teroare, etc. Chestii pe care nu le contest, dar care cred ca ar fi trebuit spuse cu mai multa subtilitate.
Pe tine chiar nu te-a lovit atitudinea ostentatorie a fetei la scoala. si de altfel cam tot ce se intampla pe strada, in societate e schematic.
4 Momentul Viena a fost ok, un pic la limita cliseului "instrainarea in occident", dar a mers.