Originally Posted by klein:
eu zic sa-ti mai faci un cont sau mai multe si sa il votezi pe Godard pana nu mai poate fi ajuns
cred ca daca lumea ar vota sincer, intre FT si J-LG, primul ar trebui sa casige detasat. am inteles ca G e poezie, e geniu, e talent si ce mai vrei, dar Truffaut e mult mai agreabil, seamana mai mult a cinema. T spune povesti frumoase, isi iubeste spectatorul si inversul e inevitabil. Godard e rece, pedant, prea elitist chiar snob ceea ce personal ma enerveaza. nu ii contest valoare (ar fi o prostie), doar ca mi se pare firesc ca intr-un meci T-G, T sa aibe mai multe voturi tocmai prin prisma accesibilitatii filmelor lui care ating mai multa lume.
|
Da, inteleg ce vrei sa zici: Truffaut e asa, mai pe intzelesul tuturor, Godard e mai abstract si deci mai greu digerabil!
Ai dreptate, nu te pot contrazice!Later edit: pt Klein
Scenariul lui A bout de souffle nu e semnat de Truffaut....este doar o idee veche a acestuia pe care o abandoneaza.....nici macar nu a scris scenariu de fapt....Godard a luat aceasta idee (o idee poate sa insemne doar un rand, ca exercitiile noastre de la atelierul de scenaristica

)....