Originally Posted by Pitbull:
Nu-ti face iluzii, Illo, nu "se salveazä" pe ultima sutä de metri; acolo, nu face decât sä desävârseascä tot ce-a impus din primele zece minute, si a sustinut ascendent pe parcurs: efectul räscolitor, atmosfera de o expresivitate unicä, originalitatea si complexitatea personajelor, angoasa färä iesire pe care ne-o induce, forta cu care ne determinä sä chibzuim mai temeinic la unele adeväruri fundamentle ale lumii noastre, pe care prea le credeam grantate - tot ceea ce face din el un film MEMORABIL.
Da' nu-i nimic, erai tu într-o pasä proastä, sau pur si simplu n-ai vibrat la el. Se mai întâmplä. Uite, "Orfelinatul", de pildä: toti îl ridicä-l slävi, pe mine m-a plictisit, adormit si enervat; nici mäcar analiza n-am avut stare sä i-o fac, am tot amânat-o, pânä am UITAT filmul.
|
care efect rascolitor? Ce anume te-a rascolit pe tine?
ce este unic in expresivitatea atmosferei? este atmosfera tipica pt un film de genul asta, pt o urmarire, pt un criminal....este atmosfera cliseica....adica daca e criminal psihopat, atunci e musai noapte, e umbra sub usa, sunt zgomote ciudate si chipuri imobile+terifitae....astea sunt componentele clasice prin care se creeaza atmosfera de genmul asta....
de ce afirmi ca personajele sunt complexe? nici macar nu evolueaza....nu se intampla nimic cu ele....sunt la fel, niste tipologii: criminalul fara suflet, urmaritul care a fugit cu valiza de bani....politistii filosofi-ratati-blazati....
nu sunt personaje rele, javier bardem e beton, dar NU e original ca si constructie .... decat prin freza poate....
nu se ridica nici unul la nivelul personajului lui Steve Buscemi in Fargo....
iarasi: care angoasa? spune-mi si mie: cum anume te-ai angoasat tu? sau ce personaj ti s-a parut angoasat/angoasant?
si va rog, nu va luati iar de "principiile" criminalului jucat de Bardem....trebuia sa zica si personajul asta ceva....sau sa faca ceva altfel ar fi fost o nulitate