Pânä la un punct, ai dreptate (substantial, chiar).
...E vorba de punctul sacrificiului dureros dar necesar - aici, în numele unor principii morale. Se pare cä reperele la care ne raportäm sunt situate la niveluri diferite. Nu aleg chiar un oligofren manierat în locul unui erudit mârlan, dar totusi... Nici nu închid ochii la nesfârsit (temporar, da; luni de zile, chiar; dar nu la nesfârsit) când unul se comportä atât de jegos, doar fiindcä unori scrie on-topic. (In treacät fie zis, opiniile alea nu m-au impresionat; erau corecte - ei, si? Iti citez destui useri actuali care contribuie mult mai activ si creator - si nu Dragomara sau Neuptolem! Dar propun sä nu dezvoltäm aici acest subiect, pentru cä pot fi suspectat - pe bunä dreptate - de subiectivism, iar obiectiv vorbind, am încurca borcanele, cum a fäcut el, când a-ncercat ca un caraghios sä-si sustinä atacurile la adresa mea cu osanale la adresa lui Radu Nicoarä, pe logica: "A fäcut «Polul Sud», care-i mai bun ca «Neînvinsä-i dragostea», stiu sigur de la cineva care nu le-a väzut pe nici unul, deci e clar cä spune adevärul cu geaca aia de blugi si vizita la tine acasä, mai ales cä si Nightwane zice cä te-a väzut cu-o geacä de blugi optispe ani mai târziu" - adicä un cartof plus douä pisici egal la varä viscol; mäcar de-ar fi în stare de-o manipulare a logicii abilä, nu penibilä! Plus fitilul cu Dinu Tänase, plus cäzätura-n cur a acrobatiei deductive cu "Fane de la Buftea".)
Pe scurt: a fäcut o mägärie; am täcut; a väzut cä-i merge, si a mai fäcut una; l-am pus la punct (verbal); s-a fäcut cä nu vede, si a continuat; a mai bägat si strâmba cu hostingul de filme piratate; StefanDo l-a mustrat aspru, pe privat, dar nu i-a fäcut nimic. A continuat cu strâmbele; le ignoram, sau cel mult îi aruncam câte-o ironie. Pe scurt, i se iertau toate. Si când în sfârsit a întrecut orice limitä, si i s-a dat peste nas - "Vaaai! Säriiiti! I-au tras-o lu' bäiatu' mamii cel frumos si destept! Sä vinä melitiaaa...!" E exact ca povestea cu copiii äia doi ai prefectului din Dolj, le-am uitat numele... Sau cu traficantul de Tiriac jr. Bine cä nu ziceti "E ordin de la Cotroceni!"
Apropo, de curiozitate: pozitia ta de intermediar e echilibratä? Asa cum ne reprosezi nouä ceea ce consideri cä e un abuz si o nedreptate, la fel îl admonestezi si pe el pentru ceea ce afirmäm noi cä e lichelism si mârlänie?
|