View Single Post
Old 03 May 2008, 16:21   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

OK, nu "pästrez täcerea asupra subiectului", desi nu-mi face nici o pläcere sä räscolesc gunoaiele. Dar, what's fair, is fair.
Inca de anul trecut, când fuseserä bannati, mai mult sau mai putin justificat, alti membri cu vechime (Carmine, Raptor...), am sustinut renuntarea totalä la bannäri definitive, si trecerea la cele temporare (termen maxim: un an), cu sansa de a fi debannat chiar mai devreme, în situatia în care respectivul revine asupra atitudinii care a dus la bannare: îsi prezintä scuze, se angajeazä sä nu recidiveze, etc; evident (si sine ira et studio), în cazul unor recäderi, încrederea de acest gen inträ tot mai profund sub semnul îndoielii; e limpede cä, desi posibilä de jure, revenirea unor personaje ca fostii Ambra Blu sau Gandaalf e utopicä, dupä ce au folosit clone (sau, în cazul primului, în plus au si abuzat de bunävointa noasträ de a le mai acorda o sansä) pentru a ataca fie forumul în ansamblul lui, fie doar pe unii useri, moderatori, administratori, etc.
In cazul lui Jeleu, asadar, lucrurile stau cât se poate de clar: va fi debannat de îndatä ce-si va prezenta public scuze - eventual, detaliind motivele ce l-au îndemnat sä facä ceea ce a fäcut: nu numai fatä de mine (eu voi fi mai discret; n-am nevoie de explicatii, ajunge sä-si cearä iertare si sä promitä cä s-a potolit, si-l voi ignora total, läsându-l astfel în pace), ci si fatä de forum - de exemplu, insistenta de a evidentia public si obraznic unele greseli de pe site, desi se stabilise ca acestea sä fie aduse privat la cunostinta administratorilor, discutia devenind publicä doar în cazul necorectärii lor sau al unor controverse; ori, mai ales, cazul în care a sustinut, pe acelasi ton impertinent si ipocrit-moralizator, manevra unui fost user bannat, care afirma cä siteul CineMagia ar fi host de filme piratate pentru downloading (mai exact: Gandaalf, autoclonat ca Sade si, ulterior, Vixen).
Am votat cä mi-e indiferent.

Apropo. Dacä eu "cred sincer" cä tatäl sau unchiul lui Supastar au tras cu mitraliera pe Calea Girocului, în 17-18 decembrie 1989 (sau poate chiar el arunca de la geam în demonstranti cu biberoane-Molotov), nu m-apuc sä bat toba numaidecât. Primul lucru pe care-l fac, e sä-l întreb, privat, ce are de spus despre asta: ce e adevärat si ce nu? Care e pozitia lui acum fatä de cele întâmplate? Etc. Si, în functie de räspunsul pe care mi-l dä (si dacä mi-l dä), väd eu ce fac.
Hai sä fim cinstiti: pustiul ästa e o lichelutä care pozeazä-n "demascator". A auzit niste bârfe (deja, de ieri pânä azi, a reiesit cam pe unde stä procentajul lor de adevär), si nici nu i-a trecut prin cap sä le verifice (oricum, proveneau din acea zonä pe care n-o nominalizez, în virtutea pactului de neagresiune încheiat recent cu seful de-acolo). S-a repezit sä le facä publice, ca sä se dea rotund cu asa-zisa lui "moralitate" - relevatä de fapt, în toatä abjectia ei, prin faptul cä a trädat, färä motivatie si tranzitie, prietenia unui om care-l ajutase totalmente dezinteresat pentru admitere, cu sugestii, recomandäri de meditatori particulari (anume l-am consultat, pentru el, pe Dinu Tänase - un om al cärui nume el îl foloseste acum împotriva mea; caracter, de! - si, la propunerea lui, l-am trimis spre Laurentiu Damian), si cu încurajäri si sfaturi noi, dupä ce acelasi Damian, propriul lui meditator, l-a picat din eliminatorii.
Concluzie: nici o faptä bunä nu rämâne nepedepsitä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif