View Single Post
Old 27 Apr 2008, 05:33   #6
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by illotempore2002:
Daca nu as fi vazut filmul, as fi avut impresia, citind cronica ta (mai ales asa cum reiese din prima parte) ca filmul este puternic politizat si ca aflam o multime de informatii de ordin social-politic-istoric-eveniment. Aspectele astea abia se deduc dupa ce ai vazut filmul, si asta numai daca ai o buna cunostinta a evolutiei regimului de acolo. Adica nu prea transpare asa, evident, sa se prinda tot omul

Nu prea m-am plictisit la filmul asta, m-am tot intrebat "Cum are Tuya sa o scoata totusi, la capat?". ceea ce inseamna ca regia a avut grija sa scape de elementele de previzibilitate, profetia devenind putin probabila. Galeria de petitori este delicioasa, o colectie de pus in vitrina

Regia mi se pare echilibrata, fara excese, viziunea matura, prin faptul ca alege exemplificarea (vietii unui fragment de popor din desertul Gobi), pe care o realizeaza cu claritate, limpezime, incat spectatorul occidental de care vbeste Pitbull sa nu simta confuzii, debusolari si etc. Imaginea e pur si simplu arta si ritmul filmului este insusi ritmul vietii de acolo.

Subiectul e inedit, delicat, sprijinit de cateva personaje centrale foarte bine definite in particularitatea lor, incepand cu Tuya cea plina de forta si energie pana la Impiedicatul (il citez pe Pitbull pt ca nu mai stiu cum il chema pe vecinul vesnic indragostit de sotia tradatoare) foarte haios in naivitatea, bunatatea si puritatea lui...

Sincer, nu a fost nimic la filmul asta care sa nu imi placa. Reformuland, filmul asta mi-a placut cu totul.

... iar dk ai fi venit la festivalu anonimu, in aug anul trecut, l-ai fi vazut ink d atunci

ps acum ruleaza si aici, la ny
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif