View Single Post
Old 14 Apr 2008, 13:15   #13
Proletar
Guru

Proletar

Re: Artistii secolului XX

Originally Posted by gheorghe orban si baba:
Originally Posted by gheorghe orban si baba:
Marcel Duchamp, Marc Rothko, Constantin Brancusi, Pablo Picasso, Man Ray, Jean Dubuffet, Andy Warhol, Joseph Beuys, Bill Viola, Christo & Jeanne Claude.

pt. ca din duchamp s-a nascut arta conceptuala, cu toate derivatele ei (instalatie, peerformance); pt. ca pictura abstracta nu a fost niciodata mai frumoasa decat la rothko, dincolo de teoretizari de orice fel (si zao wou ki, si pollock, si vieira da silva picteaza minunat, dar parca fara sa treaca pragul geniului); brancusi a fost tatal sculpturii moderne, la fel picasso pt pictura si man ray pt fotografie; dubuffet imi place enorm, are o grafica extraordinara si a reusit sa ma pacaleasca si cu conceptul de art brut; warhol a sarit coarda cu toate conventiile, de la authorship si pana la tematica; beuys a fost 'conceptualistul' pur si dur, cu influenta enorma asupra artei ultimilor 40 de ani; viola e taticul artei video si singurul artist de tipul asta pe care il prizez la orice ora cu neasemuita placere (nici macar barney sau nam june paik nu escaladeaza asemenea paliere de poezie pura); finally, christo si cu baba lui au dus interventia artistica la o scara inimaginabila si, dincolo de amploare, poetica si demers teoretic, au aratat ca 'se poate'!
last but not least, mi-as dori sa ma bucur de orice lucrare a celor mai sus mentionati, agatzata, proiectata, sprijinita sau amintita prin marturii foto, la mine acasa, dimineata.

Ei da, abia acum se poate vorbi de postari fundamentate...