Thread: Noii useri...
View Single Post
Old 12 Apr 2008, 18:29   #14
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Re: Noii useri...

Originally Posted by Dragomara:
ªi apoi mi se pare strigãtor la cer sã bannezi pe cineva pentru cã aºa i s-a sculat lui X, fãrã sã avertizezi ºi fãrã sã încerci sã afli motivele pentru care el se manifestã astfel. "Pentru cã mie, lui ALS, lui Pitbull, lui Marx" sau etc. nu-i place, nu e deloc un rãspuns bãrbãtesc, inteligenþa e exclusã din start!
Slavä Domnului, noi CHIAR nu facem asa ceva - spre deosebire de alte forumuri, unde se practicä bannarea discretionarä färä a clipi. Mai concret:
- NICIODATA nu am practicat sanctionarea opiniilor, dimpotrivä: întotdeauna am sustinut si încurajat opiniile contrare, constienti cä ele conferä dinamism si complexitate forumului. ALTCEVA ai observat tu: pedepsirea modului NOCIV de a exprima diverse opinii (uneori, chiar si conforme cu ale majoritätii, nu neapärat contrare), prin: limbaj suburban, repetititivitate obsesivä, dezordine, etc., abaterile fiind repetate insistent.
- INTOTDEAUNA bannärile au fost precedate de avertismente SI explicatii (cu exceptia cazurilor vädit ostile: spammeri, trolli, clone de rea-credintä, troieni umani.)
- Cu regret, nu avem timp pentru a "încerca sä afläm motivele pentru care [orice troll, spammer, clonä, troian, mitocan, frustrat, maniaco-depresiv, obsedat-compulsiv, fanatic religios, etc.] se manifestä astfel. Desigur, oricine e liber sä ni le expunä, si le vom trata cu interes, respect si întelegere - dar nu vom face noi efortul de a-i investiga biografia si profilul mintal; suntem site de cinema, nu cabinet de consultantä personalä si psihoterapie.

Am fost revolatã cã am fost bannatã pe un motiv care nu mi s-a adus nici acum la cunoºtinþã, cã iniþiatorul a fost cel care þine cel mai mult la mine aici (...)
Dacä te referi la mine, gresesti: nici nu am initiat, nici nu am sustinut, mäcar, acea bannare - ba chiar am regretat-o. Dar am stat în neutralitate. Poate am gresit - însä mi-ar fi fost foarte greu sä-ti mai sustin cauza, în contextul acelui incident (confuzia de la topicul filmului "Cântecele de dragoste" si, mai ales, urmärile ei.) Prima datä, la poll-ul pentru bannare, te-am putut sprijini si am fäcut-o (desi într-un mod prea ironic, care te-a deranjat, si pe care, cum stii, îl regret).
Mi se pare de un tembelism absolut ca un utilizator sã fie judecat prin numãrul de postãri, e ca ºi cum ai vedea mii de filme, dar n-ai înþelege nimic nici mãcar dintr-unul, da'tu ai pretenþia cã ai o culturã cinematograficã. Singura care ar trebui sã vorbeascã aci este calitatea postãrilor.
Ai dreptate. Nici eu nu consider numärul de mesaje un criteriu de judecatä. M-am referit la el doar ca factor INDIRECT si ORIENTATIV, în sensul cä un user vechi si activ cunoaste forumul si e cunoscut de noi, pe când unul nou sau preponderent pasiv, nu prea. Dacä vei reveni asupra mesajului meu, vei vedea cä am propus atât asa-zise privilegii, cât si propriu-zise exigente, raportate la numärul de mesaje - deci, o formulä onestä.
M-au mai deranjat iar, postãrile absolut injurioase gen ALS, Marx, Supastar etc. care nu au fost sancþionate pentru cã respectivii erau vechi etc. Aºa ceva nu se face, ori eºti corect cu toatã lumea, ori taci ºi-þi favorizezi preferaþii.
Din päcate, aici nu te pot contrazice. Asa e, existä useri cu vechime, favorizati (inclusiv eu, recunosc: în vechiul regim, Emanuel a comis la un moment dat un abuz, în interesul meu, bannându-l definitiv pe "Coco", care pentru felul cum mä insultase ar fi meritat cel mult un avertisment, sau ban de sapte zile.)
Primele mele propuneri:
1) scoatem ierarhizarea user-ilor,
2) scoatem numãrul de postãri pe care le-a fãcut user-ul respectiv,
3) nu intervenim asupra postãrilor mutând sau editând, textele obsecene vor fi ascunse, iar user-ul respectiv obligatoriu bannat, nu conteazã cine e el,
4) poate cã ar fi util sã votãm un Consiliu de Administraþie, nimeni n-ar trebui sã deþinã controlul absolut.
1) Da, dar numai dacä va deveni pretextul unor abuzuri. Câtä vreme e doar formalä si orientativä, färä aplicatii practice, o pästräm.
2) Idem - cu o precizare: nu se poate scoate, e inclus în programul forumului; o blocare sau stergere a functiei ar presupune un efort informatic destul de mare (zile, poate chiar säptämâni, de scormonit prin fisierele programului phpBB), cu riscul de a deregla total forumul. Nu meritä.
3) Asa e, nu editäm mesajele decât când contin elemente ilegale (injurii, date confidentiale si personale, etc.). De mutat, le mutäm NUMAI când sunt off-topic si creeazä derutä si dezordine. Textele obscene sunt, conform regulamentului, nu "ascunse" ci STERSE (când acest lucru nu se face, e o deläsare). DA, autorii lor trebuie sä fie sanctionati ierarhizat (avertisment, bannäri temporare, ban definitiv).
4) Nu-i rea ideea. Dacä se poate gäsi o formulä de functionare rapidä, eficientä si operativä, ar merita sä încercäm.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif