Originally Posted by Alex Leo Serban:
da c parere aveti dspr parerea lu gorzo, cf careia 'no country...' este un film - citez - 'afectat si aburitor'?...
(el pune 'there will b blood' deasupra si, k sa pound his point, simte nevoia sa bagatelizeze filmu coenilor) acuma, sincer, mie filmu lu pta mi s-a parut mai 'afectat'... dar tot nu cre k e 'the right word' :?
cre k 'there will bb' t ingheata, in timp c 'no country...' t pune p ginduri; deci premiu 1 pt reflectie il iau tot coenii... 8)
|
n-am vazut twbb, dar diagnosticul pe care gorzo il pune lui no country... mi se pare exact. standard entertainment cu pretentii de fabula postmoderna.
un film care te pune pe ginduri blah blah... am auzit formula asta de n ori, o fraza banala si bineinteles vaga. fii mai precis, ce anume ti-a dat de gindit? s-ar zice ca mecla lui bardem inspira activitatea cerebrala, dar mie disputa asta expirata old vs new mi s-a parut plata ca encefalograma alienului chigurh. ok, valorile traditionale sunt in declin, raul este indestructibil, ce e nou aici?
sigur, oricine poate observa "licentele" si derogarile de la canonul hollywoodian. fratii coen sunt versati, stiu sa manipuleze abil trickurile si conventiile genului etc, dar intregul nu este egal cu suma partilor. no country... e limitat pentru ca face apel explicit la o filosofie mediocra.