View Single Post
Old 05 Apr 2008, 15:16   #8
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Nu te contrazic nicäieri - precizez doar:
"Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" era pe lista lungä. Am ezitat mult dacä sä-l pästrez pe el, sau "Mihai Viteazul". L-am ales pe al doilea, din simplul motiv cä "...Ipu" ar fi picat în fata altor filme de continut, ale unor regisori mult mai buni decât Serj, pe când "Mihai...", ca superproductie, nu are egal - si, în fond, e tipic pentru Serj (care, la rândul lui, a fost singurul în stare sä facä superproductii istorice - doar douä, cä la "Pentru patrie" deja se värsase penibil; dar alea douä, primele, conteazä).
"Directorul nostru" de Jean Georgescu - da, o comedie excelentä; mi-a fulgerat o clipä prin minte; nu l-am retinut, întrucât ca artä cinematograficä e nesemnificativ; textul, satira, si mai ales cei doi mari actori fac toti banii. Maestrului Jean i-am pästrat "...noaptea furtunoasä", o consider mult peste.
"Zidul" de Vaeni, claustrofobic la propriu si la figurat - da, dar prea dezlânat; boala lui Vaeni: plasticä excelentä, secvente dense si bine conduse, lucru splendid cu actorii, dar structurä nestäpânitä, naratiune fragmentarä, lipsä totalä de unitate per ansamblul filmului. (Oricum, recunosc cä o clipä mä gândisem si la el.)
Cel douä ale lui Timmy Ursu, da, aveau calitäti, Timmy era bun povestitor, foarte sensibil, cu fior dramatic - dar... insuficient.
"O lacrima de fata" de Iosif Demian - e adevärat ce spui, dar compleeeeet scäpat din mânä, trenant, greoi, exasperant, în jumätatea a doua; tin minte cä l-am väzut cu clasa (eram în anul I sau II la regie), si concluzia noasträ a fost unanimä: dacä Demian îsi lua, mäcar la debut, un co-regisor, dädea lovitura în stil mare cu filmul ästa!
"Prin cenusa imperiului" de Blaier; m-am gândit la el, am ales "Ilustrate...", pentru cä-l consider mai bine închegat, mai percutant, mai täios.

In fine, cum spuneam, nu am de ce sä te contrazic, deci sunt de acord sä le includ si pe astea în lista mea de top; în fond, voturile fac diferenta - iar filmele respective meritä sä li se dea mäcar sansa participärii de onoare.
Totusi, regret cä nu votezi, si as vrea s-o faci. Sunt convins cä printre cele zece din "plutonul final" e mäcar unul care sä consideri cä meritä votul täu.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif